Olutarvio: Harviestoun Schiehallion

4 kommenttia
 

Harviestoun Schiehallion

Panimo: Harviestoun, Skotlanti
Oluttyyli: Premium Lager
Alkoholipitoisuus: 4,8%
Saatavuus: Alko (4,77€ / 0,5l)

Tämä skotlantilainen lager tuli toissa viikolla Alkon valikoimiin. Hinta on pramea, lähes vitosen puteli. Melkoisen hyvää saa tällainen käyttölager olla, että uudelleen ostamiselle löytyisi tällä hinnalla järkevä syy. Tätä myydään ainoastaan Alkossa, sillä alkoholipitoisuus ylittää ultimaattisen pahuuden rajan selvällä 0,1% marginaalilla. Pekka Puska kääntyisi haudassaan jos tietäisi minun tällaista sunnuntai-iltana täysin holtittomasti ja ilman valvontaa takapihalla nauttineeni ja jos ylipäätään olisi kuollut. Maistelin tämän sunnuntai-iltana ja se sai kunnian olla vuoden ensimmäinen takaterassilla nauttimani olut. Ilta oli melko lämmin ja tyyni, välillä tuntui, että ainut ero kesään oli hyttysten puute ja lehdettömät puut.Pitsiä
Schiehallion kaatuu lasiin kullankeltaisena, kirkkaana ja keskiverrosti vaahtoavana. Vaahto on vitivalkoista, tiivistä ja jättää runsaasti tiheäkuvioista pitsiä laskiessaan. Humalat ovat tuoksussa selkeimmin esillä viehättävän yrttisine ja kukkaisine aromeineen. Kokonaisuutena varsin raikas ja houkutteleva tuoksu. Maku on tuoksun tavoin raikas ja nautittava sekä miellyttävästi katkera. Siinä on yrttisen ruohoinen pohjavire, jonka päälle humalien kukkaiset ja sitruksiset aromit rakentuvat. Maltaisuus on lähinnä leipäistä ja pitkä jälkimaku greippinen. Suutuntuma on lähes keskitäyteläinen, melko pehmeä ja keskiverrosti hiilihappoinen. Varsin pätevä lager, ei kuitenkaan tajuntaa räjäyttävä, eikä mielestäni hintansa arvoinen.


Yhteenveto

Kukkaisia ja sitruksisia humalan aromeja tarjoava lager
ARVOSANA: 8-

4 kommenttia:

 1. Hintavahan toi on. Ei oo vielä ainakaan ollut niin mielenkiintoisen kuuloinen, että olisi tullut Alkosta otettua mukaan. Taidan jättää loppukesään (sitten, kun kaikki muut on jo maistettu), jos sitä vielä sieltä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olisi, jos hinta olisi halvempi, mainio sessiojuoma esim. grillaus-iltamiin. 6-pack kun maksaa lähes 30€, niin ehkä valinta kallistuu johonkin muuhun.

   Poista
 2. Hetkinen, mitä tätä olen aiemmin ravintolassa juonut, niin tämä on ollut suodattamaton ja kovin samea, miltei läpinäkymätön. Onko hiivat jääneet pulloon vai ovatkohan muuttaneet reseptiä? Sakkojen kanssa ainakin todella miellyttävä ja maukas lager, vaikka ei kyllä siltikään tuon kamalan hinnan arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tuli kaadettua ja kirkkautta ihmettelin itsekin, suodattamaton lager kun piti olla kyseessä.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.