Olutarvio: La Trappe Dubbel

0 kommenttia
 

La Trappe Dubbel

Panimo: De Koningshoeven , Hollanti
Oluttyyli: Dubbel (trappist)
Alkoholipitoisuus: 7,0%
Saatavuus: Alko (4,10€ / 0,33l)

La Trappe Dubbel tuli toissaviikolla uutuutena Alkon valikoimaan. Kyseessä on Hollannin ainoan trappist-panimon De Koningshoevenin olut, joka on siis aito trappist, eli trappist-luostarin munkkien valvonnassa valmistettu olut. Panimon tuotoista osa menee munkkien valitsemiin hyväntekeväisyyskohteisiin ja luostarin ylläpitoon. Trappist-panimoita on yhteensä seitsemän, kuusi Belgiassa ja De Koningshoeven siis Hollannissa, tosin vain 12 kilometriä Belgian rajalta. De Koningshoeven on trappist-panimoista kaikkein kaupallisin.

Dubbel, eli "double", on trappist-panimoiden luoma keskivahva oluttyyli. Tripel on dubbelista seuraava, hieman vahvempi askel, ja Quadrupel kaikkein vahvin. Dubbelin tumman ruskea väri ei tule paahdetuista maltaista kuten normaalisti tummissa oluissa, vaan kandisokerista.


Tummanruskea, utuinen, valoa vasten hohtavan punainen olut. Vaahtoa muodostuu taattuun belgityyliin todella runsaasti ja se kestää pitkään. Tuoksu on tuoreen hedelmäinen, lähinnä päärynäisyyttä, joka suorastaan hyppää nenää nuuhkiessa. Paahteista sokeria, yrttistä mausteisuutta sekä lakritsia löytyy myös ja alkoholikin häivähtää. Maku on päärynäisen hedelmäinen, lakritsinen, hieman makea, kevyen paahteinen ja lopussa yrttisen mausteinen. Varsin tasapainoinen ja pehmeähkökin, mutta suutuntumaltaan kuitenkin varsin kevyt. Hiilihappoisuus on melko maltillista. Mutkatonta juotavaa, joka ei petä, muttei säväytäkään. Belgioluisiin vasta tutustuville oiva valinta helpon nautittavuudensa ansiosta.

Yhteenveto

Tasapainoinen ja hedelmäinen dubbel
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.