Olutarvio: Stadin American Simcoe Ale

0 kommenttia
 

Stadin American Simcoe Ale

Panimo: Stadin Panimo, Suomi
Oluttyyli: American Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat rajoitetusti (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma, 4,60€/0,33l)

Reittausvihkosen kätköistä löytyi tällainen kirjoittamaton arvio ja kameran syövereistä kuvakin. Kuvan taustalla on jo päättyneet jääkiekon MM-kisat menossa, mutta haittaneeko tuo arviota. Kisoissa itsessään kävi melko lailla ennakko-odotuksien mukaisesti, vaikka toki mitalitta jääminen ketutti kotikatsomossakin. Se nyt ei toisaalta liity mitenkään tähän olueen joten ei siitä sen enempää, ellei sitten rakenneta aasinsiltaa sen ympärille, että kisat olivat Helsingissä, josta tämä olutkin on kotoisin.

Stadin American Simcoe Ale on ilmeisesti Stadin American Pale Ale reseptin ympärille humalointia vaihtamalla konstruktoitu panemisen taidonnäyte, jossa on siis nimensä mukaisesti käytetty Simcoe-humalaa. Simcoe on hyvä humalalajike, sillähän putsattiin viime vuonna jopa Helsinki Beer Festivalin palkintopöytä, koko festivaalin parhaan oluen ollessa Beer Hunter'sin Mufloni Single Hop Simcoe. Arvioitu American Simcoe Ale oli erää #409, parasta ennen 1.7.2012.


Kultaoranssinen olut, joka kasvattaa päälleen massiivisen vaahtokukan. Vaahto on tiivis ja kestävä. Viime aikoina maistelemistani Stadin tuotteista tässä on ehkä voimakkain tuoksu, siinä on runsaasti aromaattista eksoottista hedelmäisyyttä ja Simcoelle ominaista havuista ja hieman pihkaista mäntymetsää. Hyvin humalapainoitteinen ja hyvin miellyttävä tuoksu. Raikkaassa maussa jatkuu sama aromaattinen humalatykitys kuin tuoksussakin, erittäin runsaasti hedelmää, sellaista passionhedelmä & mango-osastoa ja maun loppupuolella katkerahkoa havumetsää. Pääpaino kuitenkin enemmän aromihumaloinnilla kuin katkerolla. Helposti nautittavaa ja mieluisaa nautiskeltavaa. Suutuntuma on pirteän hiilihappoinen ja raikas. Melko simppeli olut, jossa hienot Simcoen aromit. Suositteluni!

Yhteenveto

SIMCOE! SIMCOE! SIMCOE!
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.