Hartwall vastaa: Miksi ja mitä aromia Urhossa?

8 kommenttia
 
(Kuva: Alko)
Huomasin Alkon uutuusoluita selatessani, että Hartwallin Urhon kohdalla mainittiin ainesosaluettelossa mystinen "aromi". Aromit eivät kuulu vaaleaan peruslageriin, joten tästä oli tietysti otettava selvää. Lähetin viime torstaina Hartwallin nettisivujen palautekupongin kautta kyselyn asiasta. Kysyin mitä aromia Urhossa on ja miksi sitä siinä käytetään. Vastaus napsahti sähköpostiini tänään ja tulee tässä:

Hyvää päivää.
Panimomestariltamme juuri saamani tiedon mukaan kyseessä on vilja-aromi, jolla korostetaan Urhon viljamaista aromia.
------------------------------
---------------------------------------------
Ystävällisin terveisin

Nimi Muutettu

kuluttajaneuvoja
Consumer adviser

Oy Hartwall Ab
Sillä tavalla. Normaalistihan oluen maut ja aromit tulevat suoraan neljää perusraaka-ainetta, vettä, ohramallasta, humalaa ja hiivaa käyttämällä. Ilmeisesti tässä on nyt niin (tämä on nyt sitten puhtaasti omaa spekulaatiotani), että Hartwallin käyttämän vahvavierretekniikan tuloksena syntyvään olueen pitää lisätä oma maku (=oma brändi) keinotekoisella aromilla. Ettei maistuisi aivan saman panimon lapparille tai karjalalle siis. Näin se tuote syntyy. Pisteet, tai... noh, yksi piste kuitenkin siitä, ettei tällä kertaa myydä samaa tavaraa kuin edellä mainitut, mutta eri nimellä. Onko tää nyt sitä olutkulttuuria? Ei ole, tämä on brändäystä ja myyntiä vaan, joten todelliset oluenystävät voivat huoletta jättää tämänkin hyllyyn. 

.
.
.
.
.

Hetkinen hetkinen, odottakaas vielä hetki! Nyt rupesi nimittäin Reittausblogin toimistolla faksi raksuttamaan siihen malliin, että sieltähän on uutissähke tulossa suoraan ja suorana suoraan lähetykseen. Kyllä! ...ja mitäs sieltä tulee, onko se, kyllä, sehän on kuva Hartwallin Lahden panimolta, jossa on Urhon valmistuksen tärkein vaihe, eli aromipesäkypsytys kiihkeimmillään. Taivas varjele...

Aromipesä

8 kommenttia:

 1. Ensin käytetään tärkkelystä keventämään makuprofiilia ja sitten aromia sitä taas vahvistamaan, näin tää homma toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tänään kysyin alkossa tota aromi juttua ja myyjä lupasi selvittää asiaa.Tuli sitten hetken päästä sanomaan,että josko maininta hedelmäinen tarkoittaisi,että siinä on aromia?Toi aromikin on ovelasti mainittu vain ainesosissa.Ei tuotekuvauksessa lainkaan.Kieroa on.Minä en osta ikinä kaljaa mitä on jouduttu aromalla maustamaan.Kyllä oluen pitää maistua oluelta ilman mitään aromejakin.En ole ikinä ennen nähnyt olut sisällössä mainintaa aromi.Kuulostaa tosi huonolta.En osta.

   Poista
  2. Ei aromien käyttö oluessa mitenkään tavatonta ole, esim. Karhu Korpisavun savuaromi. Myös pienpanimoissa saatetaan käyttää, esim. Vakka-Suomen Panimon Syydväst-oluessa on terva-aromia.

   Mutta vaaleaan peruslageriin se ei kuulu. Viljaiset aromit, jos niitä olueen haluaa, tulee saada aikaiseksi normaalein menetelmin.

   Poista
  3. Korjataan sen verran omaa viestiä että Urhossa ei kuulemma ainakaan tällä hetkellä käytetä tärkkelystä vaan ohramallasta sekä mallastamatonta ohraa, luulisi noista saavan sitä viljan makua ilman aromiakin.

   Poista
 2. Mitä? Viljan makua oluessa? Ei kai nyt sentään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keisari kellari olut oli musta vähän pliisun makuista.pidän itse enemmän Keisari munchener oluen mausta.Voimakkaampi ja parempi maku.Munhchenerille annan 9 arvosanaksi ja Kellarille 7-.Johnny Walker black label 12 year whisky on tosi hyvää.Paljon parempaa kuin monet mallaswhiskyt.Täytyykin taas pian ostaa uusi pullo Walker black labelia.On hyvää.Mutta vain muutama pieni grogilasi kerralla päivässä.Toi on nautintowhisky eikä mikään ryyppyviina.Toi oli muuten pahaa toi Keisari lager keltainen tölkki.Siis yök.En pitänyt,kun joskus kokeilin.Sille antaisin arvosanan 5-.Whiskystä vielä niin mun mielestä Walker black label on jopa parempaa kuin Highland park 18 year old single malt whisky,jota joskus ostin kokeeksi yhden pullon.Hinta liki 80 euroa.Hinta\laatusuhde on huono siinä.Ihan hyvää se oli,mutta ei noin hyvää,että toista pulloa ostaisin enää ikinä.Johnny Walker black label rulettaa.Siinä oiva whisky.Päihittää monet single maltit.

   Poista
  2. Tää nyt ei liittynyt tähän Urho-asiaan mitenkään, mutta olkoon nyt tämän kerran. Koitetaan kuitenkin pitää jatkossa kommentit ko. blogijuttuun liittyvinä.

   Poista
  3. Nyt olen alkanut pitämään Keisari kellari oluesta.On se älyttömän hyvää.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.