Olutarvio: Vedett Extra White

2 kommenttia
 

Vedett Extra White

Panimo: Duvel Moortgat , Belgia
Oluttyyli: Witbier
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Prisma Rauma, 3,09€/0,33l)

Duvel Moorgatin, eli legendaarisen Duvel oluen valmistajan, witbier on Vedett Extra White. Tämän oluen alkoholipitoisuus yleensä on 5%, mutta siitä valmistetaan myös 4,7% versiota, jotta sitä voidaan myydä täällä alkoholipoliittisessa takapajulassakin. Witbierit ovat kesäjuomia ja oluista ehkä sieltä helpoimmasta, mutta ei suinkaan mauttomimmasta päästä. Genren tunnetuin on luultavasti Hoegaarden, joka kuuluu myös Alkon vakiovalikoimaan.


Hailakan sitruunamehun värinen olut, joka vaahtoaa aika maltillisesti. Tuoksu on vehnäisen maltainen, hapahko ja samalla raikkaan sitruunainen sekä korianterisen mausteinen. Taustalla myös kypsempää, persikkaista hedelmäisyyttä. Maku alkaa happaman ja hiivaisen vehnäisenä, kuten tuoksukin. Samalla tavoin mukaan liittyy myös sitruunasoodaisuutta ja korianterista sekä hieman valkopippurista mausteisuutta. Mausteisuus on hieman jopa aggressiivista lopuksi ja se tavallaan korvaa humaloinnin "puutetta". Suutuntuma on melko kevyt ja hieman pisteliäs. Varsin raikas, eikä ollenkaan hullumpi belginautinto.

Yhteenveto

Sitruunainen ja mausteinen wit!
ARVOSANA: 8-

2 kommenttia:

  1. Tämä pullo on pistänyt silmään joka kerta kaupassa käydessä. Jostain syystä en koskaan ole sitä käteen asti ottanut tutkieksiani sitä paremmin. Ja itse vielä pidän Witeistä. Joten ens kerralla kai täytyy sitten vihdoin ottaa tämä mukaan ostoskoriini.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.