Rainbow Pint of Lager

16 kommenttia
 
Rakkaat lukijat,

Reittausblogin rima on aina ollut matalalla, mutta nyt olen alittanut sen, ja syvältä. Olen mennyt ostamaan tölkin S-ryhmän Rainbow-olutta. Oluen virallinen tuotenimi on Pint of Lager ja sitä myydäänkin ainoastaan 0,568-litraisissa eli pintin tölkeissä. Ko. tuotemerkillä on valmistettu sekä vaalea, että tumma lager. Itse ostin ainoastaan vaalean. Pidän tätä kaikesta huolimatta hieman kunniakkaampana tuotteena kuin Pirkka-olutta, sillä tätä myydään ainoastaan yksittäispakkauksissa. Pirkkaa taasen myydään ainoastaan 24-tölkin salkuissa. En itseasiassa ymmärrä ihmisiä, jotka ostelevat salkkuoluita. Sehän on sama kuin katsoisi yhden elokuvan 24 kertaa - sama tarina joka kerta. Se toimii vielä jos leffana on Chuck Norrisin laatupätkä, mutta Pirkasta on Chuck aika kaukana. Rainbowin leffaverrokki voisi olla vaikka Titanic, pitkä, tylsä ja lopussa saattaa kovemmaltakin karjulta tulla tippa linssiin, "miksi, oi miksi tämä on valmistettu"... Ei, ei sittenkään, Titanicissa näytetään sentään tissit. No, tajusitte varmaan mitä tarkoitin.

Vielä alkuvuonna S-ryhmän valikoimajohtaja Ilkka Alarotu turinoi alkoholittoman Rainbow-oluen lanseerauksen yhteydessä, että "Rainbow-keskioluesta ei kuulu mitään uutta. Sellaista ei ole tulossa valikoimiin lähitulevaisuudessa". Nyt sitä kuitenkin kaupoista löytyy ja Alarotu onkin tarkentanut lausuntoaan "Tarkoitin silloin, ettei valikoimiin ole tulossa 24 tölkin salkuissa myytävää tuotetta". Olisihan se ollut vaikea sanoa esim. "Olin väärässä" tai "Hähää! Sainpas kusetettua!". Kenties S-ryhmän mieli muuttui, kun alkoi näyttää siltä, että Pirkka nousee jopa Suomen myydyimmäksi olueksi.

Sekä Rainbow-, että Pirkka-oluet valmistetaan Olvin Iisalmen tehtaalla. S-ryhmän suunnalta kuitenkin vakuutellaan kyseessä olevan eri oluen kuin kansaa kiihottava Pirkka. Näin varmasti onkin, mutta siitä huolimatta suuria makueroja lienee turha odottaa. Nyt innokkaasti olutnautinnon pariin!

Rainbow Pint of Pahvi


Kultainen olut, joka vaahtoaa melko runsaasti. Vaahto kuitenkin laskee kohtalaisen nopeasti. Tuoksu on melko neutraali ja heikohko, siinä on kevyesti maltaisuutta, hieman maissisuutta, hieman vihannesmaista tunkkaisuutta ja kuivaa pahvia. Maku on tuoksun tavoin kevyen maltainen, karkeahko ja kuivan pahvinen - kokonaisuutena mitäänsanomaton. Se on myös omituisen tunkkainen, en muista vastaavaan Olvin oluessa törmänneeni, jopa Reino oli parempaa. Pahvisuus on tässä häiritsevällä tasolla. Suutuntuma tyylille uskollisesti vichyvesimäisen ohuehko ja melko voimakkaan hiilihappoinen. Oluen irvikuva, ei pisteytystä.

Parhaiten taistelet tällaista anti-olutkulttuuria vastaan jättämällä tämänkin tuotteen hyllyyn.

16 kommenttia:

 1. Pitäis laittaa tää ja pirkka testiin. Ottaa verrokiksi olvi III ja heittää vielä mukaan joku suht laadukas ja halvahko kotimainen, kuten vaikka nokian luomupils.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuosta jutun saisi väännettyä, mutta vaatii kyllä urheilumieltä :)

   Poista
 2. Täällä turussa ei oo vielä tullut vastaan tollasta. Tosin yleensä kierrän kaukaa noi peruslitkukaljahyllyt jo muutenkin.

  VastaaPoista
 3. Hyvä yritys provoilla mutta metsään meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsässä on mukava olla. Aistit ja sielu lepää.

   Poista
  2. On se kumma, kun aina jonkun pitää olla vastarannan kiiskinä, ihan sama mikä asia.
   Tämä blogi on olutharrastajan näkökulmasta kirjoitettu.
   Jos ei kelpaa, niin Anonyymi voi perustaa ihan oman bloginsa, jossa kehuu näitä mauttomia lagereita.

   Poista
  3. Itse odotin, että salkkuoluiden tyrmäämisestä tulisi palautetta, mutta ei ainakaan vielä. Reittausblogin toimitus jää innolla odottamaan mitä tuleman pitää.

   Poista
  4. Joko sinussa on miestä kertoa paljonko sulla menee keskimäärin olutta viikon aikana ja paljonko on keskimäärin alkoholipitoisuus ja paljonko rahaa kuluu, esimerkiksi oluen kulutettu litramäärä viikossa muutettuna 0.33L pulloiksi, montako? Tietenkään ei ole pakko kertoa ettei leimaudu alkoholistiksi. ;)

   Poista
  5. Reittausblogin kulutus maantieajossa on n. 4,2 litraa satasella ja kaupunkiajossa hieman korkeampi n. 5,9 litraa. Yhdistetty kulutus 4,8 litraa. Eli ei niele kovin paljoa, mutta tosin moottorikin on hybridi. Nykyisillä hinnoilla rahaa palaa, vaikka ajelis vähemmänkin, se on totta.

   Poista
 4. Kannattaisko maistaa sitä tummaa ennen Rainbowin tyrmäämistä. Ei sekään mikään herkku ollut, mutta pahvia parempaa sentään!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa jäädä väliin. Eipä sen kummoista tarvitsisi ollakaan, jotta olisi parempaa. Maailmassa on riittämiin hyviäkin oluita maisteltavaksi, mutta aina välillä on hyvä kalibroida makua :)

   Poista
 5. Muistaakseni olen nähnyt Pirkkaakin yksittäisinä puolen litran tölkkeinä. Sekä tummaa että vaaleaa laakeria. Yritin tänään katsella, kun K-kaupassa kävin, koska halusin varmistaa olevani oikeassa, mutten löytänyt. Sen sijaan silmiini sattui (monessakin mielessä) niinkin hieno keksintö kuin Euroshopper Beer. Tölkki tietenkin näytti samalta, kuin saman brändin energiajuoma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolikasta Pirkkaa on myös olemassa, valmistusmaa muistaakseni Hollanti. Pirkkaa ja Euroshopperia on käsitelty tässä kohta 2v ikäisessä jutussa: http://www.reittausblogi.info/2010/08/pirkka-vs-euroshopper-vs-haastaja.html

   Poista
 6. En ole tuota Rainbown olutta vielä maistanut mutta Pirkka-olutta olen kokeillut: suomalaiseksi olueksi se oli ihan kelpo. Kumman mausta pidät enemmän, Pirkan vai Rainbown, vai eroavatko ne ylipäätään toisistaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa yhtään sanoa. Pirkkaa maistoin silloin kun se tuli markkinoille, olisko ollut syksyllä 2010. Sen jälkeen ei ole ollut tarvetta palata. Sanotaan nyt vaikka että kumpikaan ei tarjonnut suuria elämyksiä.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.