Kotiolutta: Tampereen Insinööripanimo Musta Kulta Portteri

0 kommenttia
 
Tällä kertaa arviointivuorossa Tampereen Insinööripanimon kattiloista loihdittu Musta Kulta, ronski ruisportteri.

Musta Kulta #9
Portteri, 6,2%, 77 IBU, 90 EBC

Maltaat: Pale Ale, Sahti, Vehnä, Ruis, Kaurahiutale, Ruishiutale, Crystal Rye (Thomas Fawcett), Cararye (Weyermann), Chocolate Wheat (Weyermann), Roasted Barley (Weyermann), Lightly Peated
Humalat: Magnum (katkero), East Kent Goldings, Boadicea
Hiiva: S-04

Pantu 7.9.2016, pullotettu 22.9.2016.

Tekijöiden kommentit:
Päivitetty versio panimon viidennestä oluesta, stoutista. Rukiin määrää lisättiin hiutaleina ja Cararyen muodossa. Vahvuutta ja katkeroa myös nostettiin hiukan.


Lasiin kaatuu sysimustaa, vaahdoltaan kauniin mokkaista olutta. Tuoksu on jykevän rukiinen ja paahteisen mämmimäinen... hetki menee analysoidessa - nyt on meinaan runsas ja intensiivinen tuoksu. Maanläheistä, tupakansavuista ja yrttistä meininkiä paahteisen ja suolaisen lakritsaisen mallaspohjan päällä. Maussa sama jatkuu - runsas makujen kirjo ja hyvä intensiteetti. Aivan alkumaussa hedelmäisyyttä jännän humalaisesti, sitten intensiivisempää paahdetta, suolaa, lakritsia ,hieman savuisuutta ja loppuvedossa runsaan rukiinen sekä maanläheisen lämmin tunnelma. Unohtamatta koko homman paketoivaa runsasta katkeruutta. Ikä ei tunnu ainakaan negatiivisena oluen maussa. Laatutaso on pysynyt korkeana. Todella voimakasmakuinen olut, jonka runsas rukiisuus toimii omaan makuuni. Nyt meinaan toimii. Isoa peukkua Tampereen insinöörikolmikolle tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.