Olutarvio: Svaneke Påskefrokost Saison IPA

1 kommenttia
 

Påskefrokost

Panimo: Svaneke, Tanska
Oluttyyli: Saison
Alkoholipitoisuus: 6,5%
Saatavuus: Alko (8,69€ / 0,75l)

Tanskalainen Svaneke on löytänyt sellaisen maagisen takaoven Alkon valikoimaan, että melkein jokaiseen kausivalikoimaan tuntuu löytyvän joku tarjokki. Välillä on kieltämättä käynyt mielessä, että Alkon ostolle on Bornholmin saarella ollut tarjolla vähän pidempää illallista, sillä ei ne Svaneken oluet nyt varsinaisesti mitään häikäisevän hyviä ole olleet. Nyt kuitenkin tarjolle tuli belgityylistä kamaa vähän isommassa pullossa ja sopivaan hintaan. Näin oluesta kirjoitettavan hyviä kommentteja, joten tartuin itsekin lestiin. Kyseessä on siis belgityylinen maalaisolut Saison, johon on ilmeisesti täräytetty humalaa IPA-tyylisesti tai sitten tuo muotisana on muuten vaan haluttu etikettiin painattaa, kuten nykyään tuntuu tapana olevan.


Melko kirkas kultaoranssi olut, joka vaahtoaa runsaan pitsikkäästi. Tuoksu on herkullinen - siinä belgityylinen päärynänkuorimainen hedelmäisyys yhdistyy mehumaiseen appelsiinimaisuuteen ja neilikkaisen vehnäiseen fiilikseen. Todella raikas, pirteä ja enemmän belgi- kuin IPA-tyylinen tuoksu. Maku on namia myös. Heittämällä paras Svaneke, joka on lasiini päätynyt. Maku on appelsiinimaisen ja päärynäisen hedelmäinen. Ananakseen vivahtavaa tropiikkia ja neilikkaisuuttakin esiintyy. Loppumaussa on saisontyylistä belgihiivan käymisestä johtuvaa pippurisuutta ja pehmeä, mutta pitkäkestoinen katkeruus. Jälkimaussa on edelleen runsasta hedelmäisyyttä ja kevyttä mausteisuutta sekä happamuutta. Melko kuiva, keskiverrosti hiilihappoinen ja kuohkea suutuntuma. Varsin briljantti olut nyt Svanekelta. 

Yhteenveto

Kesä pullossa
ARVOSANA: 9

1 kommentti:

  1. Itse olen kyllä tykännyt Svaneken oluista (muistaakseni yhtä liian imelää olutta lukuunottamatta) ja se tuntuu semmoiselta perus-laadukkaalta panimolta, jolta aina voi odottaa vähintäänkin hyvää suoritusta, ellei jopa erinomaista. Toki aivan maagiset huippuoluet uupuvat, mutta ne nyt ovat olutmaailmassa muutenkin harvemmassa varsinkin, jos pyrkii enimmäkseen nauttimaan vaan oluita, joita ei ole ennen maistellut, kuten itsellä on tapana.

    Katsoinpa haulla blogistasi ja löysin viisi vuotta sitten tekemäsi arvion samanvahvuisesta Saisonista Svanekelta, josta myös olit pitänyt - taitavat osata Saisonien teon :) ->

    http://www.reittausblogi.info/2012/03/olutarvio-svaneke-varhare.html

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.