Olutarvio: Maku Brewing APA

0 kommenttia
 

Maku APA

Panimo: Maku Brewing, Tuusula
Oluttyyli: American Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 5,6%
Saatavuus: Alko (3,48€ / 0,33l)

Maku Brewing toi Alkoihin IPAn rinnalle nyt myös APAn. Panimon kotisivut eivät olutta vielä tunne, joten speksejä ei siltä suunnalta löydy, eikä tölkkikään asiaa sen enempää avaa. Alko on mitannut katkeruutta 57,8 EBU, joka on APAlle kohtalaisen runsas määrä.

Maistoin oluen toissapäivänä ja kysäisin siinä yhteydessä messengerin välityksellä Makun olutmestarin Juhani Repon kommenttia oluesta. Juhani vastasi sen jälkeen kun olin jo arvion kirjoittanut ja ilokseni huomasin, että olimme oluesta hyvin samoilla linjoilla. Perinteinen APA varsin hyvällä "peräkärryllä". Tässä Juhanin kommentti oluesta: 
"Ihan kikkailematonta perus-APAa tuossa Maku APAssa tosiaan haettiin, se tuli aika laajaan valikoimaan Alkossa ja kohtuulliseen hintaan joten mitään kovin extreemeä siitä ei kannattanutkaan tehdä. Olut on tottakai tyyliltään sellainen jota itse tykkään juoda eli ei liian makea, peräkärry kunnossa ja sopivasti klassisia jenkkihumalia."
 

Kultaoranssi, hieman utuinen olut, joka vaahtoaa runsaasti. Vaahto nyplää tiheät seitit lasin reunoille laskiessaan. Tuoksu on pehmeän hedelmäinen - raikkaasti sitrusta ja havuja vaaleahkon, vain kevyesti karamellisen mallaspohjan päällä. Maussa on havuisuutta ja pihkaa hieman enemmän kuin hedelmäisyyttä. Loppuvaihe tiristyy greippiseksi ja tyyliin nähden yllättävänkin tymäkkä katkero nivoo paketin yhteen. Mallaspohja on taustalla melko huomaamaton, makeutta on vain hieman, mutta runko kuitenkin varsin riittävä. Jälkimaku on edelleen havumetsäinen. Suutuntuma on hiilihappojen osalta aavistuksen kovahko. Hyvälaatuinen ja hyvänmakuinen APA - enemmän havuja kuin fruittia ja bonuksena varsin hyvä katkeruus. Jotenkin jää kuitenkin sellainen yleisfiilis, että jokaisella osa-alueella kuljetaan vahvasti tien keskikaistaa. Riskittömästi ja eleettömästi, mutta toki hallitusti.

Yhteenveto

Perinteinen American Pale Ale
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.