Kotiolutta: Apinko Brewing Reittausblogin Sahtibelgi

0 kommenttia
 
Sitten maistoon lappeenrantalaiskotipanijan versiointi omasta Sahtibelgi reseptistäni. Oluellahan ei sinänsä ole sahdin kanssa mitään tekemistä, vaan kyseessä on belgityylinen vahva ale, mutta T-58 kuivahiiva ja mausteena käytetyt katajanmarjat tekevät olueen varsin sahtimaisia vivahteita. Tätä olutta on kypsytelty jo yli puolitoista vuotta, joten on mielenkiintoista maistaa missä kunnossa se on.

Reittausblogin Sahtibelgi
Tehty ohjeen mukaan. Pullotus 4.10.2015, kellaroitu 1 vuosi.
Vahvuus 9%. Maltaana Viking Malt Sahtimallas ja lisäksi ruokosokeria. Humalana Magnum ja Saaz. Mausteena katajanmarjoja. Hiivana Safale T-58.
Tekijän kommentit: Tykkäsin, toivottavasti maistuu.


Kirkas olut, joka kaatuu lasiin maltillisesti vaahdoten. Väri on kauniin punertava ja ikä on tuonut hyvän kirkkauden. Tunnelma nousee kuivatun hedelmäisen, kevyesti sokeroidun banaanisen ja anismaisen tuoksun irrotessa lasista. Tuoksuu muuten juuri siltä kuin originaalikin. T58 tuottaa sahtimaista banaania, mutta myös anismaista, ehkä jopa lakritsiin vivahtavaa belgityylisyyttä ja kuivattua hedelmäisyyttä. Maku on hyvä. Aidon belgityylinen kuivattu hedelmäisyys, sitten katajanmarjaista mausteisuutta ja jälkimaun porteilla myös pientä alkoholisuutta. Seuraavaksi iskee tuntuva lämpöaalto oluen siirtyessä nielusta eteenpäin. Pitkä aika pullossa on tehnyt yleisilmeestä kuivahkon. Hiilihappoja on keskiverrosti. Nyt on kyllä hieno versiointi. Kaikki elementit natsaavat alkuperäiseen. Katajanmarjat tuntuvat nyt ikääntymisen jälkeen entisestään boostavan reseptin melko maltillista katkerohumalointia. Maittaa ja lämmittää.

Kiitokset Paavolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.