Kotiolutta: The Brewery of the Crypt Dweller Night's Blood Russian Imperial Stout

0 kommenttia
 
Hämeenlinnalaisen pitkänimisen kotipanimon oluita on tullut tässä jo muutama arvioitua ja hyvin ovat maistuneet. Nyt maistoon sitten hieman jykevämpää turjaketta Night's Blood Imperial Stoutin muodossa.

Night's Blood
Russian Imperial Stout, 8,6%, 69 IBU, 112 EBC

Maltaat: Pale Ale, Roasted Barley, Special B, Chocolate, Dextrine
Humalat: Northern Brewer, East Kent Goldings
Night's Blood - Imperial stout Night's Blood on jälleen suora viittaus bändikuvioihin. Tällä kertaa nimi on otettu suoraan Dissection nimisen bändin katalogista. Tämän täydellisempää imperial stoutin nimeä ei ole. Etikettitaide on Thulcandra nimisen bändin levyn kansi. Yhteytenä Dissectioon tässä on jälleen taitelija, joka on väsännyt albumin kansia Thulcandralle sekä Dissectionille.

Mustaa, vaahdoltaan maltillista olutta. Vaahtokukka kestää pitkään. Tuoksu on tyylipuhdas - siinä on suklaisuutta, konvehtimaisuutta, brittityylistä käymisaromikkuutta, kukkaisuutta ja runsasta kermakahvia. Tuoksun perusteella pehmeää, laadukasta ja tyylikästä. Maku tukee tuoksun vaikutelmaa - mallaspohjassa on peräti kauraista pehmeyttä, vaikkei kauraa käytetty olekaan. Keskivaiheilla on brittityylisen aromikkaasti humalaa ja siitä sitten lasketellaan loppua kohti pehmeän paahteisesti konvehtimaisen suklaisuuden saattelemana. Tyylikästä tavaraa. Alusta alkaen tasapainoista ja miellyttävää. Pientä lämpöä kertyy loppuun. Jälkimaussa edelleen suklaisuutta ja kylkeen pientä yrttisyyttäkin. Pehmeä, miellyttävä ja riittävän runsasmakuinen Imperial Stout. Vahvemman makuisia ja intensiivisempiäkin toki löytyy, mutta kyllä tällainen pehmeämpikin tulkinta hyvin toimii. Laatutaso moitteeton. Erittäin hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.