Olutarvio: Linden Red Ale

0 kommenttia
 

Red Ale

Panimo: Linden Brewery, Rauma
Oluttyyli: Red Ale
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (Arvioitu pullo saatu panimolta)

Raumalaisen Linden Breweryn tuore kauppavahvuinen uutuus on nimeltään Red Ale. Innoitusta on haettu Irlannin suunnalta Olutmestari Mikko Lindenin mieltymysten mukaan, mutta sen tarkempia speksejä ei ole tarjolla.
"Väri mahongin punainen, vaahtokukka kaunis pitsinen. Liitto karamellin ja humalan, levonhetki työn raskaan raatajan. Nauti hyvässä seurassa tai omassa rauhassa maltillisesti jäähdytettynä."

Utuinen, tumman punertava olut, jonka vaahto jättää tiheää pitsiä lasin reunoille. Tuoksussa on kevyen paahteista ja hieman karamellimaista mallasta, jota tukee runsas brittihiivainen käymisaromikkuus ja hieman vaniljaisen puinen humalointi. Hyvä ja kauppavahvuiselle runsaan aromikas tuoksu. Maku on yleisilmeeltään irkkutyylisen kuiva, kevyen paahteinen ja hopeatoffeemainen ja lopussa riittävän katkeroitu sekä miellyttävän maltillisen hiilihappoinen. Varsin tyylikästä pubiolutta. Jälkimaussa hieman marjaisuutta ja lisää hopeatoffeeta. Suutuntuma on kepeä, kuten toki kauppavahvuisen olettaakin olevan. Sopusuhtaisesti makuja käymisestereistä, maltaista ja humalista. Tyylinmukainen ja laadultaan moitteeton. 

Yhteenveto

Turboahdettu Kilkenny
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.