Kotiolutta: Kaaripanimo Metsola 1st

0 kommenttia
 
Olutblogaajan elämässä tapahtuu joskus ihmeellisiä asioita. Puhelin soi eräänä lauantaina hieman ennen vuorokauden vaihtumista:

"Ootko hereillä?"

-"No, joo"

"Ootko kotona, kaveri tois pari olutta?"

-"Olen kyllä, no mikäs siinä."

Soittajan kuriiri toimitti sitten pari pulloa Kaaripanimon uutta tuotantoa ja samalla pari puolalaista vahvempaa ison panimon lageria. Ihan vaan maistettavaksi. Näin se elämä etenee. 

Kaaripanimon oluita on blogissa arvioitu aiemminkin, niiden pariin tästä linkistä

Metsola 1st

Maltaat: Viking Vienna ja Cara Plus
Humalat: Magnum ja Hallerthau Mittelfruh

"5-6% lager oli asetettu tavoitteeksi ja lopputuloksena takuu-uniikki Metsola 1st"


Todella voimakkaasti vaahtoava utuisen oranssinen olut. Tuoksu antaa puhdasta maltaisuutta ja ruohoisuutta sekä keväistä kukkaketoa - käyminen on ainakin mennyt nappiin. Ihan lagerille tyypillinen ja raikas puhdas tuoksu. Maku on aivan liian hiilihappoinen, kuten jo oluen kuohuaminenkin antoi olettaa - tästä toki päästään pyörittelyllä eroon. On ehkä jälkikäynyt pullossa odotettua enemmän. Maku on varsin hyvä myös. Mallasta kevyen toffeemaisesti - ei leipäiseen saksalaistyyliin vaan jotenkin tosiaan toffeemaisemmin, Katkeruutta terhakkaasti, mutta ei juuri aromipuolta. Suutuntuma jää ehkä osittain liiallisen hiilihappoisuuden myötä turhankin kepeäksi ja liekö vahvuuskaan osunut tavoiteltuun 5-6% akseliin. Tuntuu ja maistuu kevyemmältä. Ei kovin runsasmakuinen, mutta puhdas ja liiallisten hiilihappojen kaikottua myös miellyttävä ja helposti nautittava olut. Tällaista tällä kertaa, mielenkiinnolla odotellaan taas seuraavaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.