Puolan craftit: Browar Brodacz

0 kommenttia
 
Puolan crafteihin tutustuminen jatkuu ilouutisen voimalla. Tänään sain nimittäin tiedon, että Browarium, josta nämä oluet alkuvuonna tilasin, toimittaa taas ympäri Eurooppaa. Toimitukset olivat nimittäin melko tarkkaan kuukauden päivät poikki. Back in business ja hyvä niin, nyt heviäijät voivat tilata esim. maukasta Behemothia maistoon.

Tarkastelun alle otetaan nyt Browar Brodacz, joka on ilmeisesti sopimuspanija. Ratebeerin mukaan oluet on valmistettu panimoravintola Stary Browarissa, joka sijaitsee Kościerzynassa lähellä Gdanskia. 

Informaatiota löytyy
 
Salvia American Saison
5,6%, BBE 2017.01

Maltaat: Pale ale, Pilsner, Wheat, Munich, ruishiutaleet
Humalat: Citra, Amarillo, Calypso, Ahtanum
Hiiva: Danstar Belle Saison

Mausteet: Persilja, sitruunatimjami, rosmariini, salvia
Kirkas kultaoranssi olut, joka vaahtoaa maltillisesti. Tuoksussa on belgihiivan raikasta hedelmänkuorimaista aromikkuutta, joka sekoittuu iloisesti mausteisuuteen. Käytetyistä yrteistä tunnistan ainakin rosmariinin, joka vaikuttaa toimivan saisonissa ihan kivasti. Tuoksun perusteella laatukin vaikuttaa moitteettomalta. Maku on hyvä. Belle Saisonille ehkä hieman epätyypillisesti olut on jopa hieman makea, eikä siis ilmeisestikään aivan rutikuivaksi käynyt. Mausteet eivät lyö yli vaan maistuvat selkeimmin vasta jälkimaussa yleisen saisonmaisuuden ja hedelmäisen jenkkihumaluuden jo kaikottua. Jenkkihumalatkaan eivät tule liikaa belgielementtien tielle. Ei mitenkään räiskyvä, mutta puhdasmakuisena ja aidon saisonmaisena kyllä varsin miellyttävä juotava. Laadukas ja puhdasmakuinen olut. Duży Volt
Polish Double IPA, 9,0%, BBE 4.2017

Maltaat: Pale Ale, Pils, Wheat, Vienna
Humalat: Lunga, Cascade (PL), Oktawia, Pulawski, Sybilla
Hiiva: US-05

Punertava, vaahdoltaan maltillinen olut. Tuoksussa on pehmeästi hunajaisuutta, toffeeta ja karamellia sekä kypsää rusinaista hedelmäisyyttä. Ruohoista kukkaketoa on hieman, mutta muuten humalaisuus tuntuu jäävän rungon jalkoihin. Maussa sama tarina jatkuu, ainakin osittain. Makeahko mallaspohja, ehkä hieman diasetyyliä ja kukkainen, mutta myös hieman greippimäinen humalointi. Katkeruutta on tuntuvasti, mutta ei se kokonaisuutta enää pelasta. Liian makea, eikä diasetyylisyydessään kaikkein puhtaimman tuntuinen. Polskihumalat eivät tässä vakuuta, mutta toimivat kyllä hyvin AleBrowarin Hop Sasa Polish IPAssa. Vika ei siis mielestäni suinkaan ole humalissa, vaan enemmänkin käymisprosessin hallinnan puolella - diasetyyli ja tällainen raskaus ei tyyliin kuulu.

Yksi osui ja toinen meni hudiksi, joten olen hieman kaksijakoisissa fiiliksissä tämän tekijän suhteen. Puolalaisista Browar Pinta, Stu Mostów ja varsinkin Kormoran ovat vakuuttaneet enemmän.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.