Olutarvio: Nokian Keisari 25 Ginger Ale

0 kommenttia
 

Keisari 25 Ginger Ale

Panimo: Nokian Panimo, Nokia
Oluttyyli: Maustettu olut
Alkoholipitoisuus: 4,3%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Citymarket Nokia 2,59€/0,5l)

Käväisin eilen heittämässä työn puolesta reissun Tampereen suunnalla ja takaisin tullessa poikkesin hakemaan evästä Citymarketista. Mukaan tarttui myös hyllyssä houkuttelevasti kuiskutellut Keisari 25 Ginger Ale, joka on Nokian Panimon kevään uutuusolut. En inkivääristä juurikaan pidä, mutta mielenkiinto vei voiton. Nokialta tulee muutenkin uutta niin harvakseen. Panimon kotisivuilta löytyy oluesta hyvä kuvaus ja raaka-aineet:
Keisari Ginger 25 on panimon 25-vuotisjuhlaolut. Keisari on lähtenyt uusille urille maustettujen hybridioluiden maailmaan. Keisari Ginger 25 on hienostuneen mallaspohjan ja säväyttävän, aidon inkiväärimehun ansiosta uudenlainen olut, johon ripaus appelsiinia antaa vielä pirteän loppusilauksen. Nokian Panimo ostaa Kaukoidässä kasvaneen inkiväärin, ja se puristetaan mehuksi Suomessa. Itämaisuutta korostaa vielä japanilainen Sorachi Ace-humala, joka aromatisoi oluen tavallisuudesta poikkeavaksi. Katkerohumalina toimivat amerikkalainen Columbus ja saksalainen Tradition. Tuttuun, keisarilliseen tapaan Ginger 25 on tuhdin maltainen, ja siihen onkin käytetty neljää eri mallasta. Tumman punaruskea väri tuo mieleen punatukkaisen brittineitosen hiusten värin: Ginger. Keisari Ginger 25 on käytetty pintahiivalla, joten on ale-olut.
Maltaat: Pilsner, Pale Ale, Dark Ale, Caramel.
Humalat: Columbus, Tradition, Sorachi Ace
Katkeruus: EBU 25 Väri: EBC 25Tumman kuparista, hieman punertavaa olutta, joka muodostaa päälleen tiheäkuplaisen tiiviin vaahdon. Tuoksussa on vahvasti inkivääriä, mutta myös tummempaa hieman karamellista mallasta ja kevyttä humalaisuutta. Inkivääri hallitsee raikkaasti. Maku on samansuuntainen - aluksi lähes pelkkää inkiväärisyyttä, mutta sitten myöhemmässä vaiheessa myös varsin täyteläistä maltaisuutta. Appelsiinit jäävät itseltäni nyt aistimatta, mutta ehkä maussa sellaista pientä sitrusmaista kirpeyttäkin on. Kyllä nimi ihan kutinsa pitää - inkivääri on se hallitseva elementti, mutta kyllä tämän silti kaikessa maltaisuudessaan olueksi helposti tunnistaa. Kuten jo mainittua, niin en ole inkiväärin ystävä - se voi toimia maltillisissa määrin esim. witbierissä tai muussa vehnäoluessa, mutta näin voimakkaana en siitä pidä. Tästä syystä jätän tällä kertaa arvioista poikkeuksellisesti pisteytyksen kokonaan pois. En halua antaa huonoja pisteitä laadullisesti moitteettomalle oluelle, josta jo etukäteen osasin aavistaa, ettei se maultaan luultavasti toimi minulle. Ostin kuitenkin, koska uteliaisuus vei voiton. Varmasti hyvä olut, jos pidät inkivääristä.

Yhteenveto

Voimakkaan inkiväärinen ja hieman karamellimaltainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.