Puolan craftia: Browar Zakładowy

0 kommenttia
 
Juuri viime viikolla yksivuotisbileet pitänyt Browar Zakładowy sijaitsee Puolan itäosan Poniatowassa, melko lähellä Lublinin kaupunkia. Tämä on ihan oikea fyysinen panimo, eikä sopimuspanija, kuten monet muut puolalaiset. Kotisivujen gallerian perusteella vaikuttaa aika tyypilliseltä pikkupanimolta - tällaisia iso osa Suomessakin aloittavista uusista panimoista on. Olen nämäkin maistetut oluet tilannut Browariumista

100% Normy Belgisjkie IPA
7%, 60 IBU

Humalina Simcoe ja Mosaic. Hiivana Fermentum FM21.Kirkas kultaoranssi olut joka vaahtoaa reilusti, Tuoksu on runsaan appelsiinimaisen ja greippisen humaloitu - todella raikas hedelmänkuorimainen tuntuma. Belgihiiva tuo omaa mausteisuuttaan kehiin ja mukana on myös hedelmäpastillisen sokerista tuntumaa. Maku on terhakka - katkero puree ja belgihiiva luo happaman mausteista taustavetoa. Loppu on pihkaisen pureva. Nyt on kyllä kovaa tavaraa. Belgihiivan on annettu työstää ja aromi- sekä kuivahumalaa on lapattu säästelemättä. Hiilihappoisuutta on omaan makuuni hieman turhan reilusti, mutta asian kanssa pystyy elämään. Erinomainen olut!

Destruktor Barley Wine
9,5%, ~99 IBU

Humalina Tomahawk, Chinook ja Cascade. Hiivana US-05.


Kirkas punaruskea olut, joka vaahtoaa maltillisesti. Tuoksu on jykevän toffeekaramellinen, siis nyt on mallasta! Taustalla pihkaista humalaa ja marjaisuutta. Intensiteetti on kohdillaan ja vahvuus tuntuu pienenä nosteena tuoksussa. Maku on aluksi makea ja olut suussa erittäin täyteläinen. Toffeeta, mmmmm... mutta makeus ei kuitenkaan mene överiksi, ainakaan pahasti, sillä humalan katkeruutta on myös tuntuvasti. Olut on päässyt ulkona ehkä optimaalista lämpötilaa kylmemmäksi, mutta lämmittää kyllä sisältä päin. Alkoholi kätkeytyy täysin runsaan rungon lomaan. Greippiä ja pihkaa tihkuu maltaisen rungon raoista. Voimakkaita ja runsaita makuja aitoon jenkkityyliin. Vahvuudesta huolimatta käyminenkin on onnistunut laadukkaasti. Erinomainen olut tämäkin!

No johan on markkinat. Nyt löytyikin erinomainen pikkupanimo jostain Itä-Puolan tuppukylästä. Tämä nimi täytyy laittaa muistiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.