Olutarvio: Sonnisaari Pils

0 kommenttia
 

Sonnisaari Pils

Panimo: Sonnisaari Panimo, Oulu
Oluttyyli: Pils
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma)

Oululainen Pils erottui oluthyllystä silmään kun olin Ruokapuoti Lumossa makkaraostoksilla. Maitokauppojen uutuusoluet ovat jääneet viime aikoina itselläni täysin testaamatta, ellei näytepakettia ole lähetetty ihan kotiin asti. Alkon tarjonta on parantunut ja kotioluitakin on maistojonossa pitkälti toistakymmentä, joten ei ole tarvinnut päätä vaivata usein keskinkertaisilla ja silti kovan hintaisilla kauppavahvuisilla. Mutta Sonnisaaren pelkistetty etiketti siis kiinnitti huomioni ja loisteliaan Humalajan jälkeen tietysti ylitti ostokynnyksen. Hinnan muistaisin olleen 3,9€, mutta en ole siitä täysin varma.

Panimon kotisivuilta ei oluen speksejä löydy, mutta 5,5% Rivo Pils sieltä sen sijaan löytyy. Lähden tässä nyt siitä oletuksesta, että tässä olisi kauppavahvuuteen tuunattuna samansuuntaista tavaraa, jolloin maltaat olisivat Pils, Pale ja Cara Pale ja humalat Magnum, Saaz sekä Centennial. Olut on kuivahumaloitu, sen kertoo jo ihan etikettikin.


Kirkkaan kultainen ja lopuksi hiivoilla enemmän oranssihtava olut, joka vaahtoaa keskiverrosti. Tuoksussa on pilsmäistä otetta viljaisan maltaisesti ja aromaattisen kukkaketomaisesti - humalointi on raikasta ja runsasta. Puhdas tuoksu. Lagerkäyminen on onnistunut hienosti. Maku on tietysti myös hyvä - mallas tulee puhtaasti ja humalointi saa nyt lopussa kukkaisten sävyjen lisäksi rinnalleen hieman sitrusmaisuutta. Katkeroaistimus on napakka ja pureva sekä pitkäkestoinen, mutta ei missään nimessä kohtuuton. Hyvä tasapaino - pilsin kuuluukin purra terhakkaasti. Pieni lisävahvuus, jos se olisi lainsäädännöllisesti mahdollista, voisi tuoda vielä rahtusen lisää makoisaa maltaisuutta, jota jään tässä hieman kaipaamaan. Realiteetit huomioon ottaen kuitenkin vallan mainio pils ja mikä tärkeintä, laatutaso on ensiluokkainen.

Yhteenveto

Mainio runsaan katkeroitu pils
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.