Olutarvio: Laitilan Kukko Vahva Pils

0 kommenttia
 
Kukko Vahva Pils

Pitkästä aikaa ostin tätä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan pilsiä. Hinta Alkossa on hyvä, 1,76€/tölkki. Se on jopa alle maitokauppojen Kukkojen, jotka tosin ovat 0,5-litraisia, mutta kuitenkin. No, on siellä välillä tarjoussalkuissa halvemmallakin, mutta maitokauppavahvuiset painivat tämän kanssa eri sarjassa, sillä tämän maku on huomattavasti raikkaampi. Tätä on tullut jokunen tölkki kulutettua aiemminkin, joten tuote on entuudestaan hyvinkin tuttu - peruspils ilman suurempia krumeluureja. Pihahommien ja pienen juoksulenkin päälle maistui tälläkin kertaa hyvin.


Kullankeltainen ja kirkas olut, jonka vaahto on melko niukka, mutta tiivis ja kestävähkö. Tuoksu on voisen maltainen ja yrttisen, sekä ruohoisen humaloitu. Hieman tälle panimolle tyypillistä hernekeittomaisuuttakin löytyy tuoksusta, mutta maussa sitä ei ole. Maussa, joka on viljaisen ja voisen maltainen ja keskivertoa suomilageria huomattavasti rapsakammin humaloitu. Suutuntuma on lähes keskitäyteläinen ja hiilihappoisuus keskiverto.

Nautittava olut (lähes) naapuripitäjästä. Pieksää kirkkaasti suurten panimojen viritykset. Keisari Luomu pysyköön pääasiallisena kulutusoluenani, mutta kenties tätä voisi useamminkin ostaa rinnalle. Vinkkinä Nokian Panimolle, että Luomusta olisi mukava saada vahvempi, tyypillisen saksalaispilsin vahvuinen versio.

Yhteenveto:  Rapsakka, raikas pils.
Nautintasuositukset: Lähes jääkaappikylmänä.

ARVOSANA: 7½

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.