Olutta Silja Lineltä osa 2: Silja Europa

0 kommenttia
 
Tuli käytyä Silja Europalla ja mukaan tarttui Joe's Place pubista (kansi 8) kopallinen Chimayn Tripleä hintaan 39,90€. Piti ostaa myös Brooklyn Lageria kesäloman kulutusolueksi, mutta se jäi saamatta, koska olin paikalla liian myöhään. 

Note to self: Pubin olutostokset pitää tilata varastosta ennen klo. 17.00, ei 17.20! 

Sen siitä saa kun koko päivän viettää pallomeren reunalla, eikä pubissa... Eli pubin takahuoneessa ei ole mitään varastoja, vaan halutut kopat roudataan varastosta asiakkaalle. Europa on Turun satamassa klo. 18.15 ja varastomies lähtee huitsin tuunaan asemapaikaltaan klo. 17.00. Galaxyllä baarimikko kävi takahuoneessa tsekkaamassa mitä löytyy, joten oletin homman toimivan samalla tavalla myös Europalla.

Olin jo tyytynyt kohtalooni ja jäin siemailemaan tilaamaani Brooklyn Lageria, kunnes baarimikko pelasti tilanteen. Hetken tutkiskeltuaan hän oli tullut tulokseen, että saisikin Chimay Tripleä kasattua laatikollisen, eli 24 pulloa pubin antimista johonkin laatikkoon. Sanoin että kelpaa, totta kai! Kylmäkaapit ja kaikki kaapin perukat koluttuaan kasassa oli 24 putelin laatikko. Erinomaista palvelua, etten sanoisi. Kotona vielä huomasin, että 5 kpl pulloista on 2009 pullotettua erää, eli jo valmiiksi ikääntynyttä (Chimay Triple ikääntyy tietojeni mukaan hyvin). Ne tunnisti heti laatikon avattuaan, koska niissä on hieman erilainen korkki ja erilainen etiketti. 21 kpl pulloista on parasta ennen 2014 ja nämä 5 erilaista 2012, kelpaa! Mistä lie komeron perältä löytynyt.

Käsityönä koottu koppa

Silja Europan Joe's Placen valikoima on Galaxyn vastaavaa huomattavasti laajempi. Koko valikoima näkyy seuraavasta kuvasta, jonka postasi nimimerkki miikkah olutoppaan foorumiin 12.7.2011. Kiitokset siitä, toivottavasti et pahastu vaikka käytän kuvaa blogissa. Kuvassa on valikoima 10.7.2011 ja kovin näytti samanlaiselta tänäänkin, eli 19.7.2011.

(kuvan otti nimim. miikkah)

Ps. Chimayn pullotusvuosi näkyy etiketistä. Pulloihin on printattuna pullotusvuosi ja eränumero. Eli alla olevan kuvan tapauksessa. Esim. L09-760, tarkoittaa, että pullo on pullotettu vuonna 09 ja se on erää numero 760. Sitä en osaa sanoa, että monta erää Chimay vuodessa tekee, mutta näkee tuosta nyt vuoden ainakin. 

Wanha ja uusi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.