Olutarvio: Oppigårds Golden Summer Ale

1 kommenttia
 
Golden Summer Ale

Oppigårds Golden Summer Ale edustaa ruotsalaista pienpanimo-osaamista Alkon kesäolutvalikoimassa. Kesäolutvalikoimassa, jossa suomalaista pienpanimo-osaamista edustaa, ainiin, ei siellä ollutkaan yhtään... Oppigårdsin etiketti on kesäinen ja korkissa on yksi tähti, taatusti jaloa tavaraa siis. Hintaa on karvan yli 3€, hinta-laatusuhde liikuskelee mielestäni siinä kelvollisen rajamailla.

Golden Alet ovat usein raikkaita virkistys- ja sessiokäyttöön soveltuvia oluita, joista ei kovin usein voimakkaita makuelämyksiä saa, eikä mielestäni pidäkään saada. Hyvä golden ale on mielestäni kevyt, raikas ja erittäin juotava. Tätä Oppigårdsin tuotosta maistoin kerran jo aiemminkin, mutta arvio jäi silloin kirjoittamatta, tuo "hairahdus" korjataan nyt!


Oppigårds Summer Ale kaatuu vaalean kuparisena ja melko niukkavaahtoisena. Vaahto jättää hieman pitsiä laskiessaan, mutta katoaa muuten nopeasti. Tuoksu on aromikkaan ja raikkaan sitruksinen sekä eksoottisen hedelmäinen. Puhdasta, osin toffeistakin maltaisuutta erottaa taustalta. Simppeli, hedelmäinen ja houkutteleva tuoksu. Maku jatkaa raikkaan hedelmäisellä linjalla, amerikkalaisia humalalajikkeita lienee käytetty, sillä sen verran sitrushedelmäisellä ja greippisen happamalla linjalla keskirunsas, aromikas humalointi huitelee.  Mallaspohjassa on hieman makeuttakin, mutta yleisilme painuu kuivan puolelle rapsakan humaloinnin ansiosta ja maltaisuus näyttelee muutenkin sivuosaa. Runko on hieman ohut ja hiilihappoisuus varsinkin aluksi nipistävä. Kohtuullisen raikas, melko napakasti humaloitu golden ale. Yksinkertainen, mutta nautittava, kuten tyylilajin edustajat yleensäkin. Mikä ettei joskus toistekin.

Yhteenveto: Raikas, mukavasti humaloitu, mutta rungoltaan hieman ohut golden ale.
Nautintasuositukset: Hyvin jäähdytettynä aurinkoisella terassilla / piknikillä.

ARVOSANA: 8-

    1 kommentti:

    1. Tämä oli menneen kesän yksi positiivisimpia yllätyksiä. Ruotsalaisia oluita en montaa tunne ja tämäkin pullo oli ihan sattumaostos Alkon kesäolut-tiskiltä. Maistui mainiosti ja ostin toisenkin kerran. Omassa lajissaan hieno olut ja tuo sana "raikas" sopii kuvaamaan tätä. Eli jos tuommoista kevyempää, mutta silti maistuvaa kesäolutta etsii, niin tuo on siinä lajissa kyllä yksi parhaita, mitä olen nauttinut.

      VastaaPoista

    Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.