Olutarvio: Bavaria 0,0% Wit

4 kommenttia
 
0,0% Wit
 • Panimo: Bavaria
 • Maa: Hollanti
 • Alkoholipitoisuus: 0,0%
 • Saatavuus: Maitokaupat, ostopaikka Citymarket Rauma (0,99€/0,33l)
 • Oluttyyli: Alkoholiton olut

Alkoholittomien ja vähäalkoholisten oluiden markkinat ovat "erikoisoluiden" tapaan nousussa (luulisin). Yleensä alkoholittomina on ainakin Suomessa totuttu näkemään lähinnä lagereita ja joitakin saksalaistyylisiä vehnäoluita, mutta kysynnän kasvaessa makuvaihtoehdotkin pikkuhiljaa lisääntyvät. Nyt käsillä on Hollannin toiseksi suurimman panimon alkoholiton witbier. Vehnäolutta tämäkin, mutta flaamilaista. Päätin maistaa, sillä olen kuullut tätä kehuttavan varsin mainioksi alkoholittomaksi. Kokeiluni alkoholittomien/vähäalkoholisten oluiden parissa rajoittuvat pariin vaaleaan lageriin, yhteen tummaan lageriin ja yhteen vehnäolueen, jotka eivät maun puolesta suuremmin vakuuttaneet, vaikka asiansa omassa käyttötarkoituksessaan ajoivatkin. Tässä Bavarian Witissä on kierrekorkki, joten avaajaa ei tarvita.Haalean kultainen ja niukkavaahtoinen olut, jossa reilusti hiivapartikkeleita. Tuoksu tuo heti mieleen Piltin aprikoosi hedelmäsoseen, niin aprikoosinen ja ananaksinen se on. Sitrunaa ja spriteä (se limsa) löytyy myös. Maku on myös mukavan hedelmäinen, ananasta, sitruunalimua ja kosolti purukumia. Tuntuu hieman nahkealta ja ohuelta suussa ja on yllättävän limonadimainen. Hiilihappoisuus on mukavan pehmeä, tätä on mukava juoda. Nielaisun jälkeen ainut jälkimaku on hienoinen purkkainen nahkeus. Nautittava ja raikas olut, paras alkoholiton, jota olen maistanut ja tällä hinnalla erittäin hyvä ostos, jos alkoholiton on paikallaan.

Yhteenveto:  Raikas ja nautittava hedelmäannos.
Nautintasuositukset: Viilennettynä.

ARVOSANA: 7

  4 kommenttia:

  1. Hassua, tuossa on erilainen pullo ja etiketti (vanhempi, otaksun) kuin siinä mitä pk-seudulla myydään. Nautintasuosituksen "viilennettynä" voisi ehkä korvata termillä "kylmänä", koska ei tuo enää hieman lämmettyään mitään kovin herkkua ole...

   VastaaPoista
  2. Toimi muuten todella hyvin paistettujen ahvenfileiden ja uusien perunoiden kanssa. - ohrapirtelö

   VastaaPoista
  3. Seppo, tämä kuvan olut on suodattamaton, suomessa on yleensä myynnissä sinisen etiketin suodatattua versiota. En ole tätä suodattamatonta missään nähnyt, olisi kiva maistaa. Suo suodatettukin on paras alkoholiton mitä olen maistanut ja yleensä juon mielummin vehnäoluen suodattamattomana.

   VastaaPoista
  4. Tämä alkoholiton olut oli aivan taivaanlahja. Vielä kun saisi useammasta ravitsemusliikkeestä tätä. Kaislassa Helsingissä maistoin ensimmäisen kerran ja nyt kävin hakemassa kotiin pari pulloa.

   Alkoholi ei oikein itselle maistu niin tämän turvin voi hoitaa vähemmällä häslingillä saunaillat ja muut.

   VastaaPoista

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.