Olutarvio: Stallhagen Dunkles

2 kommenttia
 
Dunkles

Suomalaista pienpanimo-olutta Ahvenanmaalaiselta Stallhagenilta. Tyylinä on tumma lager, mutta maultaan tämä vanha tuttuni muistuttaa enemmän kuivahkoa stoutia. Sopii varmasti hyvin nautittavaksi takaterassilla nyt kun sade on väistynyt ja ilma on tyynen rauhallinen. Hinta Alkossa on pienpanimostatus huomioon ottaen hyvinkin edullinen ja hinta-laatusuhde tästä johtuen erinomainen. Maitokauppojen pliisut ja makeat tummat tsekkilagerit tämä hakkaa ihan pystyyn ja hintakin on monessa tapauksessa niitä halvempi. Stallhagenin vaaleat oluet eivät ole tähän päivään mennessä vielä sytyttäneet, mutta tummaa siellä osataan tehdä, siitä on tämän Dunklesin lisäksi osoituksena Alkon jouluolutvalikoimassakin ollut Julbock.


Tumma, lähes musta väri ja runsas rusehtava vaahto, joka melko nopeasti laskee jääden noin puolen sentin kerrokseksi lasin pinnalle. Paahteisen maltainen ja kevyen savuinen tuoksu, jossa myös hieman tervaa ja lakritsia. Maku on runsaan paahteinen, hieman savuinen ja kevyesti lakritsinen. Lopussa on tuntuvasti kuivattavaa humalointia ja jälkimaku on kuivan lakritsinen, sekä kahvinen. Melko täyteläistä ja pehmeää, tuntuu hyvälle suussa. Hiilihappoisuus on maltillista. Helposti nautittava olut.

Yhteenveto:  Täyteläinen ja kuivahko tumma lager Ahvenanmaalta.
Nautintasuositukset: Vain hieman viilennettynä.

ARVOSANA: 8+

  2 kommenttia:

  1. Nostivat joku kuukausi sitten hintaa, ja nyt sen pitäisi maksaa 2,59. Ei siinä, hinta-laatu -suhde on edelleen varsin kelvollinen.

   -Brettanomyces

   VastaaPoista
  2. Kattos perkule, hinta on tosiaan 2,59€ / plo. Kiitos huomiosta. Olutoppaassa oli edelleen vanha hinta, sieltä sen katsoin. Uusi hinta nyt päivitetty myös blogijuttuun.

   VastaaPoista

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.