Olutarvio: Brooklyn American Ale

1 kommenttia
 
Brooklyn American Ale
 • Panimo: Brooklyn
 • Maa: Yhdysvallat
 • Alkoholipitoisuus: 4,5%
 • Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Prisma Rauma 2,49€/0,355l)
 • Oluttyyli: American Pale Ale

Ostin ensimmäistä kertaa tänä vuonna tätä vanhaa sessiosuosikkiani. Syy pitkään ostotaukoon johtuu siitä, että tuoretta erää ei ole aiemmin tänä vuonna missään tullut vastaan. Nyt kuitenkin Rauman Prismasta löytyi parasta ennen MAY 2012 tavaraa, aiemmin kaikki ovat olleet AUG 2011, jotka olisivat tässä vaiheessa varmasti jo menettäneet suuren osa viehätystään. Tällaiset aromaattiseen humalointiin luottavat kevyet oluet on syytä nauttia mahdollisimman tuoreena. Tarkkailkaa päiväyksiä ostaessanne. Hinta on meidän lintukotomme hintatasoon nähden edullinen, joten olut sopii niin hintansa, kuin makunsakin puolesta mainiosti sessiokäyttöön. Tuli testattua grillatun bratwurstin kaverina ja toimi siinäkin hyvin.


Brooklyn American Ale on kuparinen, melko niukka-, mutta tiivisvaahtoinen olut. Tuoksu on hieno, siinä brittibittereistä tuttu keksimäinen ja karamellinen maltaisuus yhdistyy amerikkalaisten humalajikkeiden tuomaan sitruksiseen, eksoottisen hedelmäiseen ja hieman mäntyiseen aromiin. Maku ei valitettavasti yllä tuoksu sfääreihin. Siinä on toki samoja piirteitä, mutta ne tulevat esiin miedompina. Maussa on kevyehkö ja hieman makea karamellinen mallaspohja ja lisäksi aromaattista sitrushedelmäistä humalointia ja kevyt mäntyinen katkeruus. Suutuntuma jää hieman ohueksi, mutta tämä on muuten hyvin nautittava keskirunsaalla ja pehmeähköllä hiilihappoisuudellaan. Hienot humalan aromit, katkerot ja maut tässä kuitenkin on ja ne ovatkin juuri ne osa-alueet jotka eniten myydystä tusinakamasta puuttuvat.

Yhteenveto: Aromaattisen jenkkihumaloitu sessio-olut.
Nautintasuositukset: Viilennettynä.

ARVOSANA: 8

  1 kommentti:

  1. Ei ole hääviä.Vaahtokin häviää ennätysnopeasti lasista.Tuoksu on parempi ja voimakkaampi kuin maku.On aika pliisun makuista.Vähän vetistäkin on.Hinta on järkyttävä 2,59€ vaikka alkoholia on vain 4,5‰.Ei noi jenkit mitään kaljaa osaa tehdä.Ei tossa maistu oikein yhtään maltaat.Pelkät humala-aromit vain maistuu.Lisäksi olen huomannut,että toisissa pulloissa on parempi maku kuin toisissa vaikka päivämäärät on kunnossa.En osta enää tätä lientä.Arvosanani on 2 pistettä viidestä.Surkeaa kaljaa on.Maku on kuin käynyt kotikalja ja sima.Fernet Branca on parasta viinaa.

   VastaaPoista

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.