Olutarvio: Chimay Triple

0 kommenttia
 
Chimay Triple

Aidon trappistiluostarin valmistama olut, jota saa tällä hetkellä pikkupullossa Alkon tilausvalikoimasta. Tilausvalikoiman oluita on tilattava kerralla koko laatikko, ellei yksittäisiä satu löytymään jonkun Alkon hyllystä. Saatavuuden voi tsekata olutoppaasta. Lisäksi tätä saa kertaluokkaa edullisemmin, mutta niin ikään laatikkokauppana Silja Europan Joe's Place pubista, kuten nimimerkki posse tietää kertoa. Blogisti itse tietää kertoa varanneensa jo ensi tiistaille pikkuristeilyn, kuinka ollakaan, Silja Europalle. Tätä Chimay Tripleä sai aiemmin myös Alkon vakiovalikoimasta, joten sitä on tullut muutamia pulloja nautittua aiemminkin, mutta viime kerrasta on jo aikaa vierähtänyt ainakin reilu vuosi. Arviotakaan en ole tästä koskaan kirjoittanut, joten korjataan sekin nyt samalla. Aiemmat nauttimani ovat olleet pikkupulloja, mutta tänään poksautetaan auki Saksasta hankittu 0,75l puteli.


Iso pullo poksahtaa auki ja pullon suu "sauhuaa" kuin vasta lauennut ase. Lasiin kaatuu oranssihtavan kuparista olutta, joka vaahtoaa melko villisti. Vanhastaan muistan, että tämä pitääkin kaataa reilummalla kaadolla, jotta muuten hieman aggressiivinen hiilihappoisuus tasoittuu. Belgihiivainen ja tuoreen hedelmäinen tuoksu on voimakkaammin humaloitu kuin muistin. Lopussa on pippurista mausteisuutta. Voimakas ja aromaattinen tuoksu. Hedelmäisyys muistuttaa vasta kuorittua päärynää tai omenaa, ollen hieman kirpeän raikas. Maku on kuivan mausteinen, belgihiivainen ja hedelmäinen, kuten tuoksussakin. Keskirunsas humalointi kuivattaa makua entisestään, eikä 8% alkoholipitoisuudesta ole tietoakaan. Herkullista. Suutuntuma on melko täyteläinen ja hiilihappoisuus aluksi runsaanpuoleinen, mutta pyörittelyllä sitä saa tehokkaasti pehmennettyä. Erittäin nautittava, kuiva tripel.


Jännästi kaksi suosikkiani tripel-tyylistä, Tripel Karmeliet ja tämä Chimay Triple, ovat kuin tyylilajin ääripäistä. Karmeliet on pyöreän pehmeä, hyvin hedelmäinen ja enemmän maltaisuuteen painottuva, kun taas Chimay on kuiva, mausteinen ja humaloidumpi. Hieno tyyli, tätä lisää.

Yhteenveto:  Tripelien eliittiä. Yksinkertaisesti loistava.
Nautintasuositukset: Etiketissä suositellaan nautittavan 6-8 asteisena, siitä on mielestäni hyvä ainakin ison pullon kohdalla aloittaa.

ARVOSANA: 9

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.