Olutarvio: De Dolle Dulle Teve

0 kommenttia
 
Dulle Teve means Mad Bitch, but the US goverment does not like the name, so we said TRIPEL. Is is an all malt brew with white candy in the kettle and refermented. Alc 10 %. Is not meant for aging. -Dolle Brouwers
Dulle Teve
 • Panimo: Dolle Brouwers
 • Maa: Belgia
 • Alkoholipitoisuus: 10,0% 
 • Saatavuus: Olutravintoloista, ulkomailta
 • Oluttyyli: Tripel

Dulle Teve, Mad Bitch, eli raumlaisittain Hullu Äm. Tämä massiivinen 10% tripel tuli nautittua eilen. Ei ollut tarkoitus tästä blogauttaa, mutta säväytti sen verran paljon, että on pakko. Onneksi tuli kuvattua. Sekavahkolla, naiskauneuttakin tarjoavalla etiketillä varustettu pullo on Saksasta hankittu, Alkosta tätä ei löydy. Belgialaiseen tapaan olueen on lisätty kandisokeria, se on lisäksi suodattamaton, pastöroimaton ja pullossa jälkikäyvä. Pullotettu MAR 2011 ja parasta ennen MAR 2012, ei tarkoitettu ikäännytettäväksi, kuten panimo yllä kuvatekstissä mainitsee.


Samea ja oranssihtava olut, joka vaahtoaa massiivisesti. Vaahto kasvaa vielä pitkään kaatamisen jälkeenkin! Se on kumpuilevaa, höttöistä, paksusti pitsiä jättävää ja kestääkin pienen ikuisuuden. Tuoksu on happamahkon villihiivainen ja pippurisen sekä korianterisen mausteinen. Siitä löytyy myös makeahkoa belgihedelmäisyyttä sekä banaani- ja purukumiestereitä. Monipuolinen ja voimakas maku on aluksi hieman makea ja omenaisen hedelmäinen, sokerinenkin, mutta se kääntyy villihiivaisen happamaksi ja kuivan mausteiseksi melko nopeasti. Lopussa on vielä olueen täydellisesti sopiva alkoholin potku ja lämmittävyys, ei viinaisuutta. Katkeroakin löytyy tuntuvasti, joten tässä on hieman kaikkea, mutta herkullisessa harmoniassa. Jälkimaussa maistuu jopa salmiakki. Suutuntuma on runsaan keskitäyteläinen ja hieman nipistävän hiilihappoinen. Moniulotteinen ja herkullinen, todella hieno tripel.

Yhteenveto: Moniulotteinen, voimakas, säväyttävä!
Nautintasuositukset: Viilennettynä

ARVOSANA: 9+

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.