Olutarvio: Laitilan Lukko "liukas lager"

0 kommenttia
 

Lukko "liukas lager"

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Suomi (Laitila)
Oluttyyli: Vaalea Lager
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: S-ryhmän kaupat Raumalla ja lähialueilla (Ostopaikka: Prisma Rauma, 2,99€/0,5l)

Keula, Rauman Lukko ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas ovat yhteistyössä kehittäneet "liukkaan lagerin", jonka tölkkiä koristaa paikallisen jääkiekkoylpeyden logo.  Ostettavahan se tietysti oli ja nautittava eilistä Saipa - Lukko ottelua Ruudusta seuratessa. Peli oli varsin tylsä ja olutkin ennalta arvattavasti peruslageria. Kohdeyleisöä ei näissä tapauksissa yleensä haluta säikäyttää liian voimakasmakuisella oluella. Keulan toimialajohtaja Sami Junnila kertoi oluesta paikallislehdessä seuraavasti: 

- Haluttiin ehdottomasti paikallinen juomafirma mukaan yhteistyöhön. Lukko-olut on myöskin kokonaan uusi tuote, eikä vanhaan jo olemassa olevaan tuotteeseen ole vain kehitelty uusia etikettejä.
- Tölkin kyljessä lukee vähän vitsikkäästi liukas lager. Emme ole yrittäneet tehdä mahdollisimman halpaa vaan mahdollisimman hyvää olutta.


Kirkas, vaalean kultainen ja vaahdoltaan tyypillinen vaalea lagerolut. Tuoksu on vaalean maltainen, viljainen, hieman ruohoinen ja hyvin hennosti hedelmäinen. Laitilalle tyypillinen "talon aromi" löytyy taustalta, mutta maltaan ja humalan aromit erottuvat kuitenkin selkeästi. Maku on kevyen katkeroitu ja maltaisuudeltaan vaalean leipäinen, hieman makeahko. Hyvin perinteistä vaaleaa lageria, ei niin rapsakkaa purentaa kuin Kukko Pilsissä, mutta selvästi runsaampi maltaisuus kuin Kukko Lagerissa. Ihan hyvärunkoinen kokonaisuus, mutta mauiltaan toki hillitty. Ihan perus Laitilaa.

Yhteenveto

Lager Laitilasta
ARVOSANA: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.