Olutarvio: Pollyanna Mazzie

0 kommenttia
 

Mazzie

Panimo: Pollyanna Brewing Co., Yhdysvallat
Oluttyyli: American Pale Ale (APA)
Alkoholipitoisuus: 5,4%
Saatavuus: Alkon tilausvalikoima (4,19€ / 0,355l)

Olin viikonloppuna pääkaupunkiseudulla seuraamassa poikani junnulätkäturnausta, joten minulle aukeni samalla tilaisuus käydä katsomassa, josko Alko Arkadian erikoisvalikoimasta olisi löytynyt jo Tre Fontane Tripeliä, joka on (Suomessa) uusi Italialainen trappist-olut. No, eihän sitä siellä vielä ollut, joten nappasin reppuun jenkkiläisen Pollyannan Mazzie Pale Alen. Saman panimon Lexical Gap IPA hurmasi alkuvuonna ja tölkki oli kätevä ottaa reppuun mukaan. Olisihan siellä monenlaista varsin kiinnostavaakin olutta ollut, mutta jätin ostamatta - hinnat on sikamaiset ja kotona on erinomaista (koti)olutta kaapit täynnä, miksi siis vaivautua. Ostamani Mazzien ajattelin nauttia illalla hotellilla ja niin sitten toki teinkin. Tölkki minibaariin viilenemään ja siitä sitten sopivan ajan päästä olutta lasiin.


Sameahko, vaalean keltainen, vaahdoltaan osin suurikuplainen olut. Näyttää hieman jopa vehnäoluelta. Tuoksu on kuitenkin raikasta jenkkihumalaa sieltä eksoottisemmalta osastolta - passionhedelmää, mangoa ja selkeästi erottuvaa ananasta. Maultaan olut on varsin pehmeä, maltillisesti katkeroitu, mutta runsaan aromikkaan hedelmäinen - ananasta ja passionhedelmää lähinnä. Ei juuri ollenkaan terävää sitrusta, vaan miltei pelkkää pehmeyttä. Runko on kuohkea ja sopivan kepeä. Nautittava ja juotavuudeltaan erinomainen olut - sessiokamaa!  

Yhteenveto

Pehmeä, miellyttävän hedelmäinen
ARVOSANA: 8+


ps. Nyt kun kotona jälkikäteen tässä blogijuttua kirjoittaessa katselin oluen speksejä panimon sivuilta, niin rungon pehmeys ja sameus ei enää yllätä - mallaspohjassa on vehnää ja kauraa. Humalalajikkeita ei ikävä kyllä kerrota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.