Resepti: Ukkosentuoja Pils / Tumma Lager

2 kommenttia
 
Arvioin pari viikkoa sitten Ukkosentuojan loistavan kotitekoisen lagerin. Arvion jälkeen tarkempaa reseptiä tiedusteltiin paristakin eri suunnasta ja sitä kysyttyäni oluentekijä, Ukkosentuojan Tomi Heiskanen, reseptin mieluusti jakoi. Tässä siis resepti parhaaseen kotitekoiseen pilsiin, jota olen toistaiseksi maistanut. 

Tekijä oli keittänyt kaksi eri pilsiä, jotka oli sitten yhdistänyt muutaman viikon lageroinnin jälkeen samaan käymisastiaan ja jatkanut lagerointia vielä pari viikkoa sen jälkeen. Tästä syystä alla olevissa kuvissa siis on kaksi eri reseptiä. Voit tietysti yhdistää reseptit jo tekovaiheessa, mikäli niin haluat. 

Lisätietoa:

Pääkäyminen noin 9 asteessa kahden viikon ajan. Diasetyylitauko 24-48h, kun käyminen hidastunut niin, että vesilukko pulpahtaa noin 1 kerran minuutissa. Diasetyylitauon jälkeen siirto sekundääriin (toiseen astiaan). Sekundäärissä ensin viikko noin 6-7 asteessa ja sitten kolme viikkoa noin 0-3 asteessa. Tässä vaiheessa tekijä oli yhdistänyt eri oluterät ja jatkanut lagerointia vielä kaksi viikkoa lähellä nollaa astetta. Jos haluaa täysin kirkasta, tehdään kirkastus liivatteella 3-5 päivää ennen pullotusta.

Jälkikäymissokeria 6g/litra.

Jos joku haluaa kysyä tekijältä vielä lisää, niin hänet tavoittaa sähköpostitse ukkosentuoja@gmail.com

Kiitos Tomille reseptistä!

2 kommenttia:

  1. Keittoaika on tuossa reseptin laadinnassa 110 ja alhaalla 90..Olisikohan tuo 90 se oikea..?

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.