Olutarvio: Bryggeri Helsinki Sofia Imperial Stout

3 kommenttia
 

Sofia

Panimo: Bryggeri Helsinki, Suomi
Oluttyyli: Imperial Stout
Alkoholipitoisuus: 9,0%
Saatavuus: Alko (5,96€ / 0,33l)

Suomen pienpanimokartan varmimpiin suorittajiin kuuluva, vappuna 3 vuotta täyttävä Bryggeri Helsinki on saanut Sofia Imperial Stoutinsa Alkon valikoimiin. Jykevän 9% oluen pohja koostuu Pale Ale-, kristalli- ja mustamaltaista sekä paahdetusta ohrasta ja speltistä. Mausteena toimivat saksalainen Magnum ja brittiläiset East Kent Goldings ja Challenger humalat. Panimon kertoo sivuillaan oluen olevan brittiläisestä olutperinteestä ammentava imperial stout ilman kikkailua.

 

Miltei musta olut tumman mokkaisella vaahdolla. Tuoksu on runsaan maltainen toffeisen suklaisine ja maitokahvisine vivahteineen. Tuoreen puun ja kukkean sitrushedelmän aromeita myös hillitysti. Hyvä ja voimakas ison oluen intensiteetti tuoksussa. Maussa katero pääsee hyvin esiin jykevän perustan alta. Suutuntuma on silti makean tahmainen. Lämpöä nousee loppuvetoon, kuten tyylissä pitääkin. Maku on jämerän toffeemaltainen, suklaajäätelöinen ja loppua kohti voimistuvan paahtomaltainen ja kahvimainen. Hyvä katkero ja hyvä potku - ytyä on, mutta samalla pehmeää runsauttakin. Kokonaisuutena tuntuu yhtä hekumalliselta kuin aiemmin tänä vuonna lanseerattu Mufloni Imperial Stout, joten läväytetään tällekin pisteet 9½!

Yhteenveto

Klassisen tyylikäs imperial stout!
ARVOSANA: 9½

3 kommenttia:

 1. Tuollaisen voisi nyt hankkia kahvinkeittimen viereen keittiöön...emäntökin voisi tykätä enemmän kuin epämääräistä ämpäreistä vaatekaapissa :-)
  T: Vesku
  http://www.geeky-gadgets.com/artbrew-craft-beer-home-brewery-31-03-2016/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+geeky-gadgets+%28Geeky+Gadgets%29

  VastaaPoista
 2. Mihin tossa pistetään katajat ja pullahiiva? ;)

  VastaaPoista
 3. Nautitaan erillisestä lasista annoksen kanssa :-)

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.