Maistelussa Flying Breweryn Aviator Ale ja Rocket Fuel

0 kommenttia
 

Vastaanotin maaliskuun alussa näytepaketin ruotsalaisen Flying Breweryn lempääläiseltä maahantuojalta. Nautiskelin paketin pintahiivaoluet, Aviator Alen ja Rocket Fuelin, melko pian paketin vastaanottamisen jälkeen, mutta en julkaissut kirjoittamiani arvioita vielä silloin. Jäin odottelemaan, että ehtisin maistaa myös paketin lagerit, Drydeckerin ja Classic Märzenin, mutta en ole niihin vielä päässyt paneutumaan. Kaverit varmaan odottelevat oluistaan palautetta, joten pätkäytetään ale-arviot ilmoille nyt ja palataan lagereihin, kunhan kiireinen maistaja ehtii asian ääreen. 

Flying Brewery on Ruotsissa Taalainmaalla Siljansnäsin lentokentällä sijaitseva pienpanimo, jota pyörittää joukko paikallisia lentäjiä. Suomalaiset maahantuojat Marke ja Raimo Toivio tutustuivat panimoon oman ilmailuharrastuksensa kautta ja ryhtyivät maahantuojiksi.

Aviator Ale 5,2% 
BBE: 11.05.2016
Maahantuojan kuvaus:  
Moderni ja hedelmäinen Pale Ale. Humalat Amerikasta ja Saksasta; Hallertauer Tradition, Spalter Select, Chinook ja Simcoe

Kirkkaanlainen, kultaoranssi olut, joka vaahtoaa mukavasti. Tuoksu on karamellisen ja toffeemaisen maltainen - enemmän mallasta kuin humalaa, joka tulee hieman yksiulotteisen jenkkigreippisenä ja hieman tukahdutetun oloisena. Parhain terä lienee jo taittunut päiväyksen lähestyessä. Maku on hiivaisuudeltaan neutraali, maltaisuudeltaan hieman karamellimainen ja humaloinniltaan purevan katkera. Iän tuomaa oksidoitumista havaitsee pahvimaisuuden muodossa. Tuoreena ehkä ihan pätevä APA, mutta nyt ei enää irtoa kunnolla. Katkeroa kyllä löytyy riittävästi, mutta humalien hedelmäisyys, joka iän myötä ensimmäisenä hälvenee, on jo kaikonnut - jäljellä on vain tiivistä greippisyyttä ja sitä pahvia. Ehkei tuoreuden kannalta aivan optimaalisin näyte, mutta en karsastaisi maistaa tuoreempana, mikäli joskus paikka tulee.

Rocket Fuel 6,8% 
BBE 24.08.2017
Maahantuojan kuvaus:
Tumma ja vahva Pale Ale. Saksalainen "Hallertauer Perle" ja Amerikkalainen "American Cascade" -humala. Mieto hedelmäisyys "Kölsch" -hiivasta. Pyöreä maku pitkästä kypsytyksestä.


Kirkkaanlainen, kuparinen olut, joka vaahtoaa keskiverrosti. Tuoksu on karamellistoffeinen, hunajainen ja bockmaisen alkoholimainen. Muistuttaa aromeiltaan enemmän saksalaista vaaleaa bockia kuin jenkkityylistä alea. Maku on maltainen, keskiverron katkera ja varsin täyteläinen. Hunajaisuutta ja kukkaisuutta. Varsin maltainen kokonaisuus. Miellyttävää juotavaa kuitenkin, vaikka ei aivan sellaista kuin odotin. Pehmeää, maltaista ja miltei lagermaisen neutraalia tuntumaa - kuten Kölsch-hiivalla tietysti pitäisikin. Puhdaspiirteinen, maukas ja laadukas kokonaisuus, mutta sokkotestissä väittäisin ehkä lageriksi - niin neutraali on hiivaisuus ja hedelmäisyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.