Olutarvio: Shepherd Neame Brilliant Ale

0 kommenttia
 

Brilliant Ale

Panimo: Shepherd Neame, Englanti
Oluttyyli: Golden Ale
Alkoholipitoisuus: 5,6%
Saatavuus: Alko (3,98€ / 0,5l)

Alkosta löytyi uutta Englannin vanhimmalta panimolta Shepherd Neamelta. Brilliant Alea valmistettiin panimossa jo jossain vaiheessa vuosien 1825 ja 1855 välissä, reseptissä vain vaaleaa mallasta ja panimon alueen, Kentin, omaa East Kent Goldings humalaa. Tässä nykyversiossa EKG on korvattu Cascadella, ilmeisesti sekä britti- että jenkkivariantilla, koska Alkon sivuilla mainitaan raaka-aineet: Palemaltaat, englantilaiset ja yhdysvaltalaiset Cascade-humalat, porakaivovesi.
Says head brewer Richard Frost, “According to brewery records, Brilliant Ale was first brewed sometime between 1825 and 1855, making it our oldest Classic Collection beer to date. Although we’ve rejuvenated it by using the modern hop variety Cascade, we’re staying true to the spirit of this great pale ale, which was hugely popular in its day.
Vaalea olut saattoi tuolloin olla hieman erilainen nähtävyys kuin nykyään. Etiketin retroilu miellyttää silmää.Kirkas, kullankeltainen ja vaahdoltaan keskiverto olut. Tuoksussa on melko runsaasti toffeemaista ja leipäistä maltaisuutta (vaalean maltaan toffeemaisuus = Maris Otter?), hiven kukkaisuutta ja pehmeää greippisyyttä. Sellainen hyvin panimolle tyypillinen tuoksu tästäkin huokuu - jotain hieman pähkinäistä ja puumaista "spitfiren" tuoksua se on. Suutuntuma on keskitäyteläinen, melko maltillisen hiilihappoinen ja kuivahko. Katkerointi on bitterien tyylistä terävää ja äkkijyrkkää ja hedelmäisyyttä on vain hitusen. Periaatteessa ihan OK, mutta ei tästä oikein jaksa innostua. Hiukan sama kuin AC/DC:n uusimmilla levyilläkin (Ballbreakerin jälkeen) - ihan hyvin toimivaa tavaraa tutulla reseptillä, mutta jotain tuntuu puuttuvan.

Yhteenveto

Shepherd Neamea
ARVOSANA: 7+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.