Olutarvio: Dupont Triomfbier Vooruit

0 kommenttia
 

Triomfbier Vooruit

Panimo: Brasserie Dupont, Belgia
Oluttyyli: Savuolut
Alkoholipitoisuus: 6,0%
Saatavuus: Netistä (Ostopaikka: Saveur-Biére)

Oltiin muutama päivä Pohjanmaalla appivanhempien mökillä. Sadekuuron yllättäessä suuntasin hirsiladon suojaan nauttimaan laatuolutta. Dupontin panimolla Belgiassa valmistettu Triomfbier on tehty tilaustyönä Ghentiläiselle Vooruit taidekeskukselle.
"Vooruit has always had a special relationship with beer: a lot of beer has been served and drunk here over the past 100 years. However, few people know that in the early 1900s Vooruit had its own brewery and brewed several beers such as Uitzetbier, Bockbier and Triomfbier. In honor of our 100th anniversary (which we celebrated from May to October 2013) we decided to start brewing Vooruit beer again."
Vanhasta reseptistä löytyy mm. skottilaista turvesavumallasta ja muuten olutta kuvaillaan saisonin tyyliseksi.


Utuinen, kultaoranssi ja erittäin runsaasti vaahtoava olut. Vaahto on ilmavaa ja jättää paksua pitsiä lasin reunoille. Tuoksu on yllättävä, sillä en lukenut oluesta mitään etukäteen - siinä on yhdistelmä flaamilaista hapanolutta, savua ja belgihiivan mausteisuutta. Pirteää hedelmää, turvesavua ja dupontia samassa oluessa - hämmentävä tuoksukokonaisuus. Maku on enemmän belgialen kuin hapanoluen kaltainen, mutta jälkimakuun happamuutta kyllä nousee. Savuisuus on myös selkeän turvemaisena esillä. Kyllä tässä saisonin tavoin peltohommissa ollaan, mutta nyt vasta kulotusvaiheessa. Hieno olut, pitkästä aikaa jotain kunnolla uutta tyylisuuntaa - smoked flemish sour saison.

Yhteenveto

Smoked flemish sour saison
ARVOSANA: 8½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.