Alkon kesäoluet 2015: Oppigårds Single Hop Ale

0 kommenttia
 

Single Hop Ale

Panimo: Oppigårds, Ruotsi
Oluttyyli: Golden Ale
Alkoholipitoisuus: 4,8%
Saatavuus: Alko (3,33€ / 0,33l)

Alkon kesäoluiden joukossa on tällainen 0,1% liian syntinen ruotsalainen. Pelkkää kolmosta olevalla hinnalla, katkeruudella (33 IBU) ja osin myös pullokoolla kettuillaan maitokaupoissa myytävälle "kolmosoluelle", itse kun ollaan ihan alkokamaa. No, tuskinpa näin, mutta jostain se vitsi on väännettävä. Se kuivakin.

Lyhyesti ja ytimekkäästi tämän oluen idea on olla yhden humalalajikkeen ale, ja se humalalajike tässä on slovenialainen Celeia. Alkon sivut väittävät Styrian Goldingsia käytetyn, mutta etiketti sanoo Celeia ja perustan tietoni ennemmin siihen. Celeia on matala-alfahappoinen humala, jonka aromeita kuvaillaan alueelle hyvin tyypillisen Saazin kaltaisiksi. Itselleni tämä slovenialainen on toistaiseksi tuntematon, joten tässä on nyt hyvät saumat tehdä lähempää tuttavuutta.


Vaalean kultainen, kirkkaanlainen ja vaahdoltaan pitsikäs olut. Tuoksu on sitruunaruohoinen, hieman limemäinen ja kepeän maltainen. Kesäinen tuoksu, yllättävän hedelmäinen ja raikas. Maku olkaan ruohoisen, hieman mausteisen ja appelsiinimaisen humaloinnin saattelemana. Katkeron purentaa kertyy kuivattavasti ja jälkimakuun jää sitruunaruohoinen ja hieman yrttinen jatkumo.  Suutuntuma on oletetun kevyt ja hiilihappoja keskiverrosti. Hyvä raikkaus ja riittävä purenta, sekä hyvin omilla jaloillaan seisova Celeia. Mielenkiintoinen lajike ja hyvä olut.

Yhteenveto

Kesäistä raikkautta ja purentaa.
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.