Tax-freen taikaa: Olutta Viking Gracelta

3 kommenttia
 
Matkustajatuonnista on puhuttu paljon. Suurimman huomion saa, luonnollisesti, Suomen ja Tallinnan välille keskittynyt ns. "viinaralli". Halvalla saa hyvää muualtakin, se kävi taas selväksi kun heitimme perinteisen talvilomaristeilyn. Tällä kertaa ei kuitenkaan muumiristeilyä Silja Linellä vaan ehkä aiheeseen paremmin sopivan Simpsons aiheisen risteilyn Viking Linellä. Homer tuli tavattua, en tosin kehdannut halata, vaikka juniorit niin tekivätkin. Mietiskelin siinä samalla, että onkohan Homer noin muutenkaan kovinkaan hyvä esikuva lapsille, ja sitä, että moniko lapsi oikeasti tietää mikä hahmo on kyseessä. Simpsonit kun ei oikeasti ole lastenohjelma ollenkaan. No, iloisesti halailivat tätä keltaista hahmoa siitä huolimatta. Duffia ei ollut tarjolla, se myös tässä yhteydessä mainittakoon. Viking Linen Tax Free kaupan tarjonta on oluiden osalta pikkuisen parantunut. Peruslagerien (Karhusta Sakuun) lisäksi tarjolla oli laatikkotavarana tummaa peruslageria ja lisäksi Murphy's Stout, Affligem Blond, Newcastle Brown ja Krusovice tyylistä osastoa. Eli nimellisesti "erikoisempaa", mutta varsin peruskamaa kuitenkin. Eteenpäin on kuitenkin menty, hitaasti mutta varmasti. Hinnat näille löytyvät Viikkarin sivuilta. Iloisena yllätyksenä Tax Freen puolelta löytyi vielä ahvenanmaalaisen pienpanimon Stallhagenin US Red Ale ja Pale Ale. Nämä olivat siellä missä oli pientuottajien juustoja ja muitakin elintarvikkeita, eivät siis oluthyllyssä. Stallhageneilla oli hintaa 2,30€  / plo ja niitä myytiin yksittäin. Kaikkia muitakin oluita sai ostaa yksittäin ja nyt hinnat olivat kuten maissakin, eli yksittäinen pakkaus maksoi saman verran kuin monipakkauksessakin. Esim. Beck's tölkki 0,87€.

Oluen ystävän todellinen kiinnostuksen kohde oli kuitenkin laivan pub, Rockmore, josta saa Viking Linelle tuttuun tapaan ostaa oluita 6 pullon erissä mukaansa. Eli 6 pulloa samaa on minimiostos, jos ostaa oluita mukaansa. Silja Linellähän täytyy ostaa koko laatikollinen samaa - se on huonompi systeemi jos haluaa useampaa eri olutta, koska lasipullot painavat tolkuttomasti. Hinnastot ovat selkeästi esillä pubin seinustalla ja lisäksi tiskin takana oli iso näyttöruutu, jossa hinnasto pyöri jatkuvasti. Nappasin seinällä olevista hinnastoista kännykkäkuvat nopeasti heti kun ensimmäisen kerran siitä ohi kävelimme. Ajattelin, että otan paremmat kuvat blogia varten sitten myöhemmin kun on vähemmän ryysistä, mutta en sitten koskaan ottanut. Mutta eiköhän näistäkin selvää saa, vaikka salama polttikin kuvan keskustan.Itse ostin heti suoraan siltä seisomalta 6 packin Duvelia ja Brewdogin Hardcore IPAa. HC IPA, jota juuri Reittaus-TV:ssä hekumoin, maksaa Alkossa 4,62€ / plo. Tax free hinta Vikingillä oli 14,40€ kuudesta pullosta, eli 2,4€ / plo. Lähes puolet halvempaa kuin Alkossa siis. Duvel, joka on Belgian Golden Strong tyylin arkkityyppi, kustansi tosiaan vain 12,60€ kuudelta pullolta, eli 2,1€ / plo, kun Alkon hinta on 3,98€ / plo. Tämäkin lähes puolet halvempaa siis. Myöhemmin oli aikaa istua pubiin oikein oluellekin. Otin testiin Lagunitas IPAn, joka osoittautui sen verran maukkaaksi, että ostin sitäkin 6 pulloa mukaan. Paljon muutakin mielenkiintoista olisi ollut, mutta nämä saivat nyt tällä reissulla riittää. 

Lagunitas IPA


Oli mukava huomata myös se, että ainakin tällä laivalla nämä artesaanioluet olivat levittäytyneet varsinaisen olutpubin ulkopuolellekin. Laivan "omaa" Rockmore olutta, joka todellisuudessa on Vakka-Suomen Panimon Prykmestar LuomuPilsiä, sai suurimmasta osasta ravintoloita ja yökerhostakin, samoin kuin mm. Samuel Adamsia. Buffet ruokailussa ainut hintaan sisältyvä olut oli totutusti Lapin Kulta. En selvittänyt olisiko tilauksesta saanut jotain muutakin, koska lappari meni ruokajuomana ihan ok. Jokainen kolmen alle 7v lapsen kanssa buffet-ruokailussa ollut tietää myös sen, ettei siinä tilanteessa ole varaa ylimääräiseen kikkailuun. Kaaos on selviö jo muutenkin. Päivällispaikaksi valikoitui laivan Frank's ravintola, josta sai pastaa, burgereita, pizzaa ja perinteisempää skandinaavista osastoakin. Olutvalikoima oli tässä ruokaravintolassa ilahduttavasti lähes yhtä laaja kuin pubissakin eikä siinä ruuassakaan valittamista ollut. Hyvä reissu oli, oluenystävän risteilykohde nr. 1 olkoon edelleen Viking Line, vaikkei mitään järisyttävää tarjolla olekaan. Erityishuomiona lapsiperheille se, että Gracen leikkipaikat olivat hyviä ja kohtuullisen tilaviakin.

3 kommenttia:

 1. Tekstiin on livahtanut kirjoitusvirhe. Sana on artessani ei artisaani, mutta uskoisin lukijoiden toki ymmärtävän. Artisaani sanaa ei tietääkseni ole substantiivinä olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno suoritus jos yhdellä typolla on päästy :) Korjasin artesaaniksi. Tuo on paha kun ei tiedä mitä termiä käyttäisi. "Erikoisolut" termiä ei voi käyttää, koska näissä oluissa ei ole mitään erikoista. "Käsityöläisolut", noh... eivät ne kaikki varsinaisesti käsityönä tehtyjä ole ja Alkokin käyttää samaa termiä - se ei voi olla oikein.

   Poista
  2. Tietääkseni sanaa artessani ei myöskään ole olemassa. Tarkoitat varmaan sanaa artesaani. Helkkari mikä pilkunn...viilaaja...

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.