Alkon käsityöläisoluet 2014: Laitilan Kievari Agricola

2 kommenttia
 

Agricola

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Suomi (Laitila)
Oluttyyli: Belgityylinen vahva ale
Alkoholipitoisuus: 8,5%
Saatavuus: Alko (5,91€ / 0,33l)

On suomalaisen alkoholipolitiikan absurdiutta, ettei Agricolaa saa ostaa Agrimarketista. Oli minulle yllätys, että Suomen suurimman pienpanimon olut maksaa litrahinnaltaan reilusti enemmän kuin esim. Suomen pienimpiin kuuluvan Hiisin reilusti humaloitu Pläkki. Onhan tämä toki vahvempaa, joten veroa menee enemmän, mutta silti. LWT on minulle lähipanimo. Ajelen siitä päivittäin ohi mennen tullen työmatkaa taittaessa. Kyse ei ole ihan pienestä pajasta enää, vaan kyllä sinne Sirppujoen rantaan on ihan nimensä mukaisestikin tehdas noussut. Mittasuhteet ovat aivan eri luokkaa kuin näillä pienimmillä toimijoilla. Silti 6€ pikkupullosta. Aika kova meininki, mutta itsekin jälleen ostin, joten siinä kai se selitys hinnalle - olemme valmiita maksamaan. Itse olut on kaiketi vaikeasti määriteltävään "luostariolut"-tyyliin tähdätty.Hieman utuinen, punertavan kuparinen ja keskiverrosti vaahtoava olut. Tuoksu on tuhdin maltainen, karamellimaista ja marenkisen leivosmaista makeutta, belgihiivaista mausteisuutta ja hieman alkoholisuutta. Maussa on hedelmäisyyttä, mutta se on sellaista pehmeää, kypsää ja hieman tunkkaista. Yleisilme on makeahko, mutta lopun mausteinen hiivaisuus ja aika kova alkoholisuus tasoittavat. Jälkimaussa jotain kovaa ja karkeaa, hieman pahvimaista fiilistä. Aika perustason belgiksi jää - tuoksu on hyvä, mutta maku lässähtää hieman tunkkaiseksi. Sellainen tietynlainen lennokkuus on hieman kateissa ja juotavuus jää raskaamman puoleiseksi.

Yhteenveto

Raskas vahvempi belgi
ARVOSANA: 7½

2 kommenttia:

  1. Mietin tässä että onkohan tuossa nyt jotain laatuvaihtelua Agricolan kohdalla. Oma olueni oli suoraan sanottuna pahan makuista ja meinasi jäädä juomatta. Ei tullut mieleenkään eräästä toisesta blogista bongattu kuvailu "Helpoksi mökkisaunaolueksi".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin mahdollista. Ilmeisesti hiilihapottomia tai hyvin vähähiilihappoisiakin pulloja on tästä tavattu. Itselläni oli hapot kohdillaan ja muutenkin oluen laatu mielestäni kunnossa, mutta ei vaan säväyttänyt. Toisaalta olen juonut kyllä huonompia ihan aitoja belgialaisiakin, eli ei tämä mikään rimanalitus ollut. Keskinkertainen kaikin puolin, paitsi tuoksultaan, joka oli hyvä.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.