Alkon käsityöläisoluet 2014: Bryggeri Helsinki Senaattori

0 kommenttia
 

Senaattori

Panimo: Bryggeri Helsinki, Suomi (Helsinki)
Oluttyyli: Doppelbock
Alkoholipitoisuus: 7,5%
Saatavuus: Alko (5,85€ / 0,33l)

Bryggeri Helsinki on panimoravintola, joka avattiin Helsinkiin Sofiankadulle viime keväänä. Paikka panostaa oluen ja ruuan yhdistämiseen ja olutvalikoima muodostuu pääasiallisesti suomalaisista pienpanimo-oluista. Tämä ei ole yllätys, sillä yksi paikan omistajista on pitkäaikainen Pienpanimoliiton puheenjohtaja ja Lammin Sahdin toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen. Juuri muutama viikko sitten Kääriäinen itseasiassa luovutti Pienpanimoliiton puheenjohtajan pestinsä Beer Hunter'sia luotsaavalle Mika Heikkiselle. Tässä yhteydessä kiitokset Pekalle hänen panoksestaan Pienpanimoliiton ruorissa.

Bryggerin panimomestari on saksalainen Mathias Hüffner, joten saksalaistyylisten oluiden, kuten tämänkin doppelbockin, tekeminen pitäisi olla ihan jo veressäkin. Olut on pantu Bryggeri Helsingin vehkeillä, mutta pullotettu Lahdessa, ilmeisesti Teerenpelillä, koska panimoravintolassa ei tietenkään tarvita pullotusvehkeitä. Tämä selittää jonkin verran oluen korkeaa hintaa. Vahvuutta on tyyliin sopivan tymäkästi 7,5%, vaikuttaa ennakkoon aika hyvältä, sillä Bryggerin oluet ovat aiemminkin toimineet hyvin.

Lasiin kaatuu tummanruskeaa, keskiverrosti vaahtoavaa olutta. Vaikuttaa kirkkaalta, eli on ilmeisesti suodatettu.  Tuoksu on limppuinen, keveän paahteinen, hieman makea ja miellyttävän pehmeästi suklainen. Hieno, suht voimakas tuoksu - juuri kuten saksalaisissa esikuvissakin. Miellyttävän suklainen ja leipäisä maku. Sopivasti makeutta ja pieni puraisu lopussa. Kerrassaan herkullinen tuo vieno maltaan takaa esiin nouseva suklaisuus. Suussa olut on pehmeä, kohtalaisen täyteläinen ja maltillisen hiilihappoinen. Onpa maukasta. Keskivertoa ehkä hieman makeampi ja suklaisempi bock, unohtamatta tuhtia maltaisuutta. Ei muuta valittamista kuin korkea hinta.
 

Yhteenveto

Erinomainen suklainen doppelbock
ARVOSANA: 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.