Olutarvio: Weihenstephaner Original Bayrisch Mild

2 kommenttia
 

Original Bayrisch Mild

Panimo: Weihenstephan, Saksa
Oluttyyli: Helles
Alkoholipitoisuus: 5,1%
Saatavuus: Alko (3,53€ / 0,5l)

Maailman vanhimmaksi edelleen toiminnassa olevaksi panimoksi usein tituleeratun Weihenstephanin oluet ovat aina maistamisen arvoisia. Niin hyviksi olen ne ainakin itse kokenut. Tämä olut on näkynyt Alkon sivuilla jo kuukauden ajan, mutta hyllyille se pääsi vasta ihan hiljattain. Oma veikkaukseni myöhästymisen syystä on se, ettei oluen etiketissä ollut Suomessa vaadittavia merkintöjä, vaan pulloihin on pitänyt lisätä tuotetiedot vaadittavalla tavalla kertova tarra. Samapa tuo, koska nyt on käsityöläisoluissakin riittänyt mielekästä maisteltavaa, ja jopa ihan juotavaakin! Original Bayrisch Mild on panimon perustuote, eli se kaikkein bulkein lager, jos näin voidaan sanoa. Tyylinä tietysti saksalaiseen tyyliin helles.


Melko hailakan kultainen, täysin kirkas ja keskiverrosti vaahtoava olut. Tuoksu on puhtaan maltainen, viljainen, hieman metallinen ja mukavan ruohoisen aromikas - aivan perinteisen saksalaisen hellesin linjoilla mennään. Maussa on puhdasta ja runsasta maltaisuutta, mutta kuitenkin raikkaasti. Lopussa puraisee napakka, mutta lyhyt ruohoinen katkero. Kylmänä maussa on hienoisesti metallisuutta, joka kuitenkin oluen asetuttua katoaa. Raikas, mutta sopivan tuhti ja hiilihappoisuudeltaan keskiverto olut. Näitä voisi ostaa saksan hinnoilla useammankin grillauskavereiksi, mutta Alkon hinnoilla jäänee tähän yhteen, vaikka tämä varsin hyvä olut omassa tyylissään onkin.

Yhteenveto

Raikas lager
ARVOSANA: 7½

2 kommenttia:

 1. Eipä osunut veikkaus oikeaan: ko. tarrat laitettiin pulloihin jo Freisingissa, muta Palpa-rekisteröinti viivästytti tuotteen myyntiin tuloa.

  Harvinaisen turha kommentti, mutta olkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen mutun poistava ja faktaa sisältävä kommenttihan on kaikkea muuta kuin turha.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.