Olutarvio: Svaneke Skøre Elg

2 kommenttia
 

Skøre Elg

Panimo: Svaneke, Tanska
Oluttyyli:Schwarzbier
Alkoholipitoisuus: 5,7%
Saatavuus: Alko (4,97€ / 0,5l)

Svaneken oluita on näkynyt Alkossa jo muutaman vuoden ajan tasaiseen tahtiin. Kummallisesti nämä Alkon maahantuomat oluet ovat sattuneet sopimaan Alkon hakuihin ja olleet lisäksi vielä Alkon maisteluraadinkin mieleen ja täteen päätyneet ostoskoreihimme. Onnellisia sattumia. No, onneksi ovat olleet pääosin hyviä, vaikkei mistään huippuhyvistä tai erinomaisista voidakaan puhua. Tällä kertaa lasiin on kaatumassa schwarzbier-tyyliä edustava Skøre Elg, eli Hullu Hirvi, kuten takaetiketissä lukee oikein selvällä suomenkielellä. Etikettiin on siis ihan oikeasti painettu suomennos. Vaikuttaa varsin tuoreelta, sillä parasta ennen päiväys on 29.7.2014. Tämä metsästyskauteen suunniteltu olut sammuttaa metsästäjän janon ja maistuu voimakasmakuisenkin riistaruuan kumppanina - mikäli etikettiin on uskominen.Musta olut, jonka vaahto on tiheäkuplainen, tiivis ja hyvin hienojakoista pitsiä jättävä. Tuoksussa on lakritsia, suolaa ja kahvia - hyvin paahteista aromimaailmaa siis, kuten mustaoluessa pitääkin. Ei ollenkaan hullumpi tuoksu. Maussakin on maukasta ja voimakasta paahteisuutta, joka jatkuu suolaisena jälkimakuun asti. Kahvisia piirteitä ja tuntuvaa katkeroa. Hyvää, mutta runko on turhan kevyt näin vahvalle oluelle, jopa hieman vetinen. Alkoholi ei silti puske läpi. Näin kevyenä menee ehkä ruokajuomana, mutta nautiskelujuomana tämä ei täysin toimi - runko ei vaan riitä. 

Yhteenveto

Paahteinen, kuiva, mutta turhan kevytrunkoinen
ARVOSANA: 8-

2 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, että oli hieman vetinen. Jotenkin ei tullut millään fiilis, että tässä on nyt 5,7% olut. Parani kyllä hieman lämmetessään, pientä suklaan vivahdetta löysin lopussa, mutta tuo pieni vetisyys ja hiilihappoisuus edelleen häiritsi.

  Turhan kallis kyllä. Parempaa saa halvemmallakin Alkosta parhaillaan eli kannattaa luottaa vaan siihen Saksalaiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Jutussa jäi mainitsematta tuo, että hinta-laatusuhde on kehnohko. Saksalaista tyylikkäällä patenttikorkilla suljettua Mönchshof Schwarzbieriä kannattaa ottaa ennemmin. Siinä on 4,9% olueen sullottu jopa parempi runko kuin tässä ja vielä herkullisempi maku siihen kaupan päälle.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.