Iron Maidenin Trooper olutta saa jo!

12 kommenttia
 
17.6.2013 PÄIVITYS: Arvio Trooper-oluesta löytyy tästä linkistä.

Ylex uutisoi, että Iron Maidenin Trooper olut on jo rantautunut joihinkin suomalaisiin ravintoloihin. Maitokaupoissakin tuotetta pitäisi alkaa näkymään jo ensi viikolla. Maahantuojan aiemmat arvelut oluen saapumisesta vasta heinäkuussa eivät siis pitäneet paikkaansa ja hyvä niin!

Ylex:n uutinen: 
Virallisesti toukokuun 9. päivänä lanseerattu Iron Maidenin Trooper-olut tuli eilen torstaina 30. toukokuuta myyntiin ensimmäiseen suomalaiseen baariin, kertoo mallasjuomaa maahantuovan Servaali Oy:n tuotepäällikkö Ville Hyppönen.

- Olemme saaneet oluesta paljon kyselyjä. Vaikka emme ennen ole ottaneet valikoimaamme bändien nimikkojuomia, Trooperin valmistaneen Robinsons-paninon maineikkuus vakuutti meidät. Kyseessä ei ole ihan tavallinen bändin brändituote, vaan vakavasti otettava olut, Hyppönen kertoo YleX:lle.

Muun muassa Tampereella Raideri Rokkibaarissa sekä Soittojuomala Armaksessa, Turussa Rento Barissa ja Ranta-Kertussa, Kuopiossa Maljassa ja Helsingissä Bar Bäkkärissä on Trooperia toimitettu.

- Viimeistään tänään olutta on saatavilla baareissa ympäri Suomea, Hyppönen vakuuttaa.

Oluen 4,7 prosentin alkoholipitoisuuden ansiosta Trooperia on lupa myydä myös päivittäistavarakaupoissa. Nähtäväksi vielä jää, tarjoillaanko olutta Iron Maidenin keikalla 20. heinäkuuta Helsingissä

- Ensi viikolla tuotetta on saatavilla myös kaupoista. Se on vielä auki, myydäänkö sitä keikalla. Ainakin lähistön ravitsemusliikkeet sitä silloin myyvät, Hyppönen vinkkaa.
Olutkirjailija Pete Brown julkaisi juuri blogissaan erinomaisen hyvän Bruce Dickinsonin haastattelun aiheen tiimoilta. Sen voi lukea olutta odotellessa niin saa sopivasti veden nousemaan kielen päälle.

12 kommenttia:

 1. Huomasitko muuten, että tuossa Dickinson-haastattelussa (kiitos linkistä!) olevassa etikettikuvassa mainitaan 4,8 %? Liekö tuo jossain kohtaa muuttunut, sillä Hollannista ostamani pullo oli myös 4,7-prosenttinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama etikettikuva oli ainakin aiemmin myös oluen omilla nettisivuilla. Ilmeisesti sitä on muutettu, jotta tuote pääsisi myyntiin Suomessa ja Norjassa (jossa maitokaupparaja on 4,75%).

   Poista
 2. Täytyy tunnustaa, että markkinavoimat jyräsivät. Ennakkokysyntä niin asiakkailta kuin kuluttajiltakin oli niin valtaisaa, että emme halunneet olla esteenä välissä. Eli nyt sitä saa, nyt sitä saa...

  Ja 4,7% on etiketissä.

  Henrik Larkio
  Tuotepäällikkö
  Servaali Oy

  VastaaPoista
 3. K-market Mantelissa Vsntaalla on Trooper myynnissä nyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon maksoi? Foorumeilta lueskelin, että jossain S-Marketissa olisi ryövätty peräti 5,70€, joka on mielestäni aivan ryöstöhinta.

   Poista
 4. No jaa... baareissa tuota myydään kuulemma hintahaarukalla 7,50€ - 11,50€, joten 5,70€ kuullostaa pikemminkin alihintaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin se on Koffin kolmonenkin kaupassa 89 senttiä ja baarissa 4,50 euroa :)

   Kauppojen normaaliin hintatasoon jos verrataan niin 5,70€ on mielestäni liikaa aivan perusbritistä jota voisi verrata esim. Young's Bitteriin (Alkosta 3,29/0,5l).

   Poista
 5. K-Marketista Rovaniemeltä löytyi useampia pulloja hyllystä hintaan 4.3e joten eihän toi paha ole ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain oli jopa alle neljän euron. Siinä on jo hinta kohdillaan (Suomen hintataso huomioon ottaen).

   Poista
 6. Turussa kivikukkaron k-marketista 3.99/pullo

  VastaaPoista
 7. Nyt myös Rauman CM:ssä hintaan 3,99€ / plo.

  VastaaPoista
 8. Helsingin Arabian K-Supermarketissa maksoi puteli 4,59€.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.