Tapahtui Rauman SOPP:ssa 18.5.2013

0 kommenttia
 
Helteessä kylpevä aurinkoinen tori, erinomaista olutta, maistuvaa ruokaa, jääkiekkoa ja positiivista henkeä - siinä oli hyvin pitkälti eilisen resepti. Suuret Oluet Pienet Panimot tapahtuma järjestettiin siis ensimmäistä kertaa Raumalla ja paikkana oli tietysti tori Vanhan Rauman ytimessä. Sää oli uskomattoman hyvä, sillä aurinko paistoi iltapäivällä lähes tauotta ja elohopeakin kohosi hellelukemiin.

Nyyperin Kanasandwich ja Stallhagen US Red Ale
Tapahtuma alkoi kolmelta ja heti kärkeen otettiin lavalla ruokatoimijoiden esittelyt. Maistuvia annoksia tapahtumassa tarjosivat Café Sali, Goto, Hovi, Kellari, Nyyperi ja Ruokapuoti Lumo. Illan aikana maistoin Ruokapuoti Lumon juustolautasen (itseasiassa kahdesti!) ja Nyyperin Kanasandwichin, erinomaisia molemmat. Ruokatoimijoiden esittelyiden jälkeen lavalle nousivat panimoiden edustajat. Vakka-Suomen Panimo, Beer Hunter's, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas ja Lammin Sahti olivat paikalla omalla henkilökunnallaan ja lisäksi Hartwallin edustamana Hartwallin jakeluun kuuluvat Stallhagen, Teerenpeli ja Saimaan Juomatehdas. Panimoesittelyiden jälkeen oli minun vuoroni ottaa stage haltuun. Tapahtuman järjestävät tahot olivat pyytäneet kertomaan oluiden maistelusta ja jotain siitä sitten tuli lätistyä. Jälkikäteen tajusin, että puolet vitseistä jäi kertomatta kun jääkiekkomatsin alku puski päälle, mutta tuskinpa tuo ketään haittasi. Mukana lavalla oli myös lasillinen Lammin Sahtia, joka todettiin näin julkisesti kaiken kansan kuullen erittäin hyväksi.


Beer Hunter's Mufloni Vehnä ja hokia screeniltä.
Tämän jälkeen saatiin seurata screeniltä jääkiekkomaajoukkueen otteita Ruotsia vastaan. Eturivissä oli tuttuja ja siihen saatiin onneksi tiivistämällä myös meikäläisen pienelle perälle sopiva tila. Screenin näkyvyys auringon paisteessa oli ymmärrettävästi paikoin välttävä, mutta ottelun tapahtumista pysyi kuitenkin kärryillä. Selostus kuului hyvin myyntitiskeillekin asti, joten pelitapahtumat eivät jääneet paitsioon tuoppia täyttäessäkään - ja tiuhaanhan sitä täytettiinkin. 

Mufloni Pilsner
Tapahtuman tarjonnasta parhaiten omaan suuhuni sopivat Lammin Sahdin lisäksi Beer Hunter'sin uudet Mufloni Pilsner ja Mufloni Vehnä, eikä se maitokauppavahvuinen Pale Alekaan hullumpi ollut. Mufloni Vehnä oli hyvin pitkälti witbieriä muistuttava, vaikka olikin ihan hefeweizeniksi pantu. Siinä oli kirpeää sitruunaa, sopivaa happamuutta ja mietoa mausteisuutta. Hefeä siinä muistutti vain hienoinen purukumimaisuus, sillä banaanisuuttakaan ei ollut. Luulinkin sitä aluksi witbieriksi, mutta totuus tuli ilmi tiskin toiselta puolelta. Oli niin hyvä vehnä, että piti juoda oikein kaksi. Samoin veikkailin, että Mufloni Pilsnerissä olisi ollut tshekkihumalaa, mutta ihan Hallertauerilla siinäkin oltiin vedetty - humalointi oli vaan niin runsas ja aromikas, että se vei makua tshekkien suuntaan. Todella hyvä pils, aivan Suomen parhaita tässä tyylissä.

Kievari Imperiaali ja Lumon juustolautanen
Kiekkopelin jälkeen lavalla esiintyi cover-kappaleita veivannut bändi. Soitto kulki hienosti ja naislaulaja kuulosti hyvälle. Volyymi oli tapahtuman luonteeseen sopivasti aika alhainen, mikä oli hienoa. Illan mittaan havaitsin, että Lammin Sahdin omistaja Pekka Kääriäinen, joka tässä tapahtumassa pyöritti yksin Lammin Sahdin tiskiä, sai veivata sahtihanaa oikein urakalla. Vakka-Suomen Vehnä loppui jo alkuillasta ja saman valmistajan uusi kuiva omenasiideri teki varsinkin naisväen keskuudessa hyvin kauppansa. Kääriäisen Pekalta, joka on siis myös Pienpanimoliiton PJ, kyselin alkoholilain kokonaisuudistuksesta, mutta ei kuulemma hyvältä näytä ulosmyyntioikeuksien tai muiden höllennysten kanssa. Se ei tietysti ollut mikään uutinen. Liittoa kyllä kuunnellaan, mutta se ei kuulemma vaikuta mihinkään. Hauskaa oli ja oluttakin tuli juotua runsain mitoin. Tapahtuman yleisfiilis oli positiivinen - jengi viihtyi ja hymyileviä naamoja näkyi joka puolella. Jos tapahtumasta muodostuu jokavuotinen, niin ensi vuodelle ei ole juuri muuta korjattavaa kuin istumapaikkojen lisääminen ja nimenomaan pöydällisten paikkojen. Hieno tapahtuma!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.