Iron Maidenin Trooper-olut kiellettiin Ruotsissa

2 kommenttia
 
Iron Maiden yhtyeen ja Robinsons panimon yhteistyönä kehittämän Trooper-oluen julkaisu on estetty Ruotsissa. Ruotsin "Alko", eli Systembolaget ei ottanut olutta valikoimiinsa, koska etiketissä on yhtyeen maskotti Eddie, jolla on verinen miekka ja Britannian lippu. Tällainen kombinaatio on ilmeisesti alkoholilain vastainen. 

Reittausblogin konttorissa vellovien spekulaatioiden mukaan kristillisdemokraattien Päivi Räsänen on tästä uutisesta "aivan totaalisen hekumassa". Nähtäväksi jää miten oluen lanseerauksen kanssa käy Suomessa, mutta toivotaan, että täällä olisi vielä edes joku järki näissä asioissa... Lanseerausta on suunniteltu Suomessa heinäkuulle.

Systembolagetin valikoimiin kuuluu olut, jonka etiketissä on kirvestä pitelevä kääpiö, mutta ilmeisesti miekkaa pitelevä luuranko on eri asia. Asiasta käydään lennokasta keskustelua Beersweden olutsaitin facebook-sivuilla.


2 kommenttia:

  1. Eipä juuri tarvitse tirskua, täällä osataan kanssa.

    Valvirahan Suomessa kielsi Alkolta Motörhead Vodkan myynnin koska kuulemma etiketissä pönöttävä Snaggletooth houkuttelee alkoholiongelmaisia ostamaan 50€ maksavia viinapulloja.

    Viiniä ja olutta sitten voikin myydä. Ne ei ole kuulemma niin pahoja kuin tuo tiukka viina.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.