Oktoberfestoluet saapuivat Alkoon!

6 kommenttia
 

Syksy saa, minä en. Oktoberfestit lähestyvät ja muutamia noiden bakkanaalien aikaan nautittaviksi tarkoitettuja oluita saapuu Alkon valikoimiinkin. Suurimmassa osassa Alkoja ne ovat luultavasti ostettavissa jo huomenna, 7.9. Oktoberfestbierit ovat yleensä maltaisuuteen painottuvia, hitusen makeita ja hieman normaalia vahvempia pohjahiivaoluita (eli lagereita). Niiden alkoholipitoisuus pyörii usein 6% tienoilla, joten litran tuopista nautittuna nahkahousujen ostaminen ja viiksien kasvattaminen sekä pöydillä tanssiminen saksalaisen humpan tahtiin alkaa nopeasti tuntua aivan hel-ve-tin hyvältä idealta ja sitä se varmasti onkin. Mitään turhan erikoista näiltä ei kannata odottaa, mutta tasapainoisia, ronskimpaakin kulutusta kestäviä ja tasavarmaa laatua edustavia oluita lienee taas tarjolla. Alla listaus Alkon tämän vuoden valikoimasta.

Ayinger Kirtabier (5,8%, 3,62€ / 0,5l)

Ayinger on huippupanimo ja maailman aivan ehdotonta eliittiä kun puhutaan perinteisistä saksalaistyylisistä oluista. Ei ole mitään syytä olettaa, etteikö Kirtabier olisi oman genrensä valioyksilöitä. En ole maistanut, mutta suosittelen siitä huolimatta.

Erdinger Oktoberfest (5,7%, 3,58€ / 0,5l)

Erdinger on maailman suurin vehnäolutpanimo ja myös heidän Oktoberfestoluensa on vehnäolut. Tämä on ensimmäinen vehnäoktoberfestolut Alkon valikoimissa kautta aikojen. Erdingerin jouluvehnis oli ainakin hyvä, joten miksei tämäkin. Maistoon ehdottomasti!

Löwenbräu Oktoberfestbier (6,1%, 3,49€ / 0,5l)

Löwenbräun Oktoberfestbier on tuttu näky Alkon Oktoberfestoluiden joukossa. Olen reitannut sen 27/50 pisteen arvoiseksi kommentein "Ei mitenkään erityisen herkullinen, hieman turhan makea ja alkoholinen, mutta kelvannee lederhosenit jalassa isosta kolpakosta nautittuna." Tänä vuonna taidan jättää väliin.

Oppigårds Oktoberfestbier (5,3%, 4,73€ / 0,5l)

Ruotsalaista pienpanimo-osaamista. EBUja, eli katkeruutta, on Alkon sivujen mukaan 50 yksikköä, joka on paljon tähän tyyliin. Ennakkoon ajateltuna tämä on porukan mielenkiintoisin olut ja mielenkiinnolla odotan miltä tämä maistuu.

Siinä ne, samalla päivämäärällä, eli eilen, on Alkon vakiovalikoimiin tullut myös ensimmäistä kertaa(?) aito makeuttamaton gueuze tyylinen lambic - Cantillon Gueuze! Siitä lisää myöhemmin. 

...ai niin ja tulihan sinne myös Lapin Kulta Luomu. Siitä lisää myöh... tai katotaan ny.

6 kommenttia:

 1. Erdinger Oktoberfest odotti lahja pullona, kun saavuin Etelä-Suomeen. Erittäin toimiva olut. Banaanisuus oli jotenkin vähäisempää mitä olen vehnäoluissa tottunut, mutta nautittava juoma. Arvio tulossa lähipäivinä: http://jaskankaljat.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Lidlissä uutta olutta Nobelaner LimeCut 4,7%, siinä blogisteille maisteltavaa.

  VastaaPoista
 3. Mielestäni olen joskus Cantillonin Gueuezea joskus vuosia sitten Alkosta ostanut. Voi olla, että heittää muisti häränpyllyä tai että oli Arkadian myymälästä. Hienoa kuitenkin, että sitä on nyt tarjolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se tuli Alko Arkadiaan 480 pullon voimin 7.9.2009, mutta nyt siis ensimmäistä kertaa ja ensimmäisena aitona gueuzena vakiovalikoimassa.

   Olutwiki tietää nämä asiat: http://olutopas.info/wiki/index.php?title=Alkon_uutuudet_2009

   Poista
 4. Juuri nautin ensimmäistä kertaa Ayingerin Kirtabieriä ja aijai kun on hyvää. Yksi parhaista pohjahiivaoluista ehkä ikinä! Ikävä tuli Baijeriin. Suosittelen.

  Kiitos mainiosta blogista ja tärkeästä työstä olutkulttuurin edistämisessä Suomessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista. Mulla on 3 päiväinen viikonloppu edessä ja Kirtabier kuuluu ehdottomasti suunnitelmiin!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.