Olutarvio: Nokian Keisari Münchener Strong

3 kommenttia
 

Keisari Münchener Strong

Panimo: Nokian Panimo, Suomi
Oluttyyli: Oktoberfest/Märzen
Alkoholipitoisuus: 5,7%
Saatavuus: Alko (2,20€ / 0,33l)

Lasissa nyt Alkon tämän viikon uutuuksiin yhdessä Fuller's Golden Priden kanssa lukeutuva Nokian Panimon Keisari Münchener Strong. Tämä menee genreltään samaan kastiin kuin Oktoberfestoluet, vaikka lienee tullut "pysyvästi" vakiovalikoimaan toisin kuin nuo Münchenin bakkanaalien kunniaksi valmistetut kausioluet. Hinta on edullinen, vain 2,20€ pullo. Etiketissä kerrotaan tämän olevan "premium-olutta, jonka kypsytysaika on vähintään 32 vuorokautta". Selvähän se, mutta onko tämä hyvää?


Läpinäkyvää, kauniin kuparista ja melko niukasti vaahtoavaa olutta. Tuoksu on ihan mukava, ei järin hekumallinen, mutta mukava. Siinä on toffeista maltaisuutta, hieman siirappisuutta, talkkunaa ja kohtuudella humalaakin. Pääpaino on kuitenkin makeahkolla maltaisuudella. Mallas on vahvasti esillä maussakin toffeisine ja leipäisine makuineen. Humalointi, ikävä kyllä, kääntyy maussa hieman metalliseen suuntaan ja se yhdessä turhan voimakkaan hiilihappoisuuden kanssa tekee oluesta hivenen karkean nautittavan. Alkoholikin tuntuu hieman puskevan läpi ja sitä ei näissä vahvuuksissa oikein mielellään sallisi. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja hieman turhan hiilihappoinen. Varsin simppeliä ja aivan kelvollista olutta, mutta eihän tästä paljoa irti tahdo saada.

Yhteenveto

Runsaan maltaista, muttei aivan homerunin arvoista olutta
ARVOSANA: 7+

3 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tää oli hyvin piilotettu Turussa. Vielä lattialla avaamattomana laatikossa, vaikka netissä olikin jo saldoilla. :D
  Nokialla ei oo viime aikoina kyllä mennyt hyvin nää Alkon listaukset. Elowehnäkin oli jotenkin pilaantunut tossa kesällä, kun tuli uudestaan listoille (en tiedä onko vielä sama ongelma näissä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä ihan laadullisesti kunnossa oli, maku ei vaan natsannut meikäläisen mieltymyksiin.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.