Rekolan Panimon oluet rantautuivat Raumalle

1 kommenttia
 
Rekolan Panimon uunituoreet oluet Amerikan Serkku ja Metsän Henki rantautuivat eilen Raumalle Ruokapuoti Lumoon. Rekolan panimomestarilla Jari Leinosella on paikkakunnalla tuttuja joita hän oli tullut tapaamaan. Samalla reissulla hän toimitti oluet itse perille puotiin ja näin raumalaisesta pikkupuodista tuli kolmas vähittäiskauppa kautta aikojen, josta Rekolan oluita saa. Kukapa olisi uskonut. Jari puolisoineen kutsui minut parille oluelle. Kukapa moisesta tohtisi kieltäytyä. Istahdimme alas Rauman Public Corneriin keskustelemaan muun muassa alkoholipolitiikan mielettömyydestä, hyvästä oluesta ja hieman Rekolan Panimostakin, tuopin ääressä.

Rekolan Panimo on tuoreimpia tulokkaita Suomen pienpanimorintamalla, ensimmäiset oluet valmistuivat niin, että ne juuri ja juuri ehtivät Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot tapahtumaan heinäkuun lopulla. Rekolan Panimo kertoo syntytarinansa vastoinkäymisineen ja kaikkineen omassa blogissaan, jonka kautta he saivat runsaasti näkyvyyttä jo ennen kuin panimo oli varsinaisesti edes pystyssä. Kannattaa tutustua. Rekolan blogin puhutuin juttu on ilman muuta ollut Jarin kirjoittama "Outoa alkoholipolitiikkaa", jonka siivittämänä YLE innostui haastattelemaan aiheen tiimoilta sekä Jaria, että Alkon edustajia. Tämän viikon alkupuolella YLE kävi Rekolan Panimolla oikein kuvausryhmän kera, mutta vielä ei ole tarkempaa tietoa koska matskua tulee eetteriin. Siinä on sitä vastinetta tv-luvalle nyt sitten...


Rekolan Panimolta on toistaiseksi tullut saataville kolme tuotetta, jotka kaikki ovat vähittäismyyntiin sopivia, eli vahvuudeltaan alle 4,7%. Amerikan Serkku on panimon oluista tavanomaisin, se on pale ale tyylinen suodattamaton olut. Metsän Henki on kuusenkerkkäsiirapilla maustettu ale ja Kesäkolli on vehnäoluen ja inkiväärioluen hybridi. Oluiden saamien kauppojen hyllyille on panimoille, varsinkin aloitteleville sellaisille, käytännössä elinehto. Näistä miedommista perustuotteista on saatava se perustulo, jonka jälkeen voidaan alkaa sitten tekemään ravintolamyyntiin vahvempaa ja spesiaalimpaa olutta. Jari kertoi, että yhtä vahvempaa olutta on jo työn alla. Tavoitteena on saada tuote ravintoloihin eikä Alko Arkadian erikoisvalikoimakaan täysin poissuljettu vaihtoehto ole. Alkon vakiovalikoimaan ei Rekolalla asiaa ole, sillä sinne vaadittavat määrät ovat sellaisia ettei pienen panimon rahkeet vielä riitä, mutta ehkä tulevaisuudessa. Jäämme innolla odottelemaan mitä tuleman pitää. Hienoa työtä olutkulttuurin hyväksi Suomessa tekevä Juomatalo Pikkulintu otti juuri äskettäin Rekolan oluet jaeltavakseen. Jari oli diiliin tyytyväinen, nyt panimon oluita alkaa näkymään kaupoissa laajemminkin. Ulkopuolinen jakelija on myös yksi pienen panimon elinehto, yksin panimoa pyörittävä ei millään ehdi tekemään kaikkea itse, eikä välttämättä edes omaa riittävää osaamista. Pohdiskelimme sitä, että voiko mahdollisesti jollain muulla alalla olla samanlainen tilanne kuin pienpanimoilla, että muut saman alan yritykset vilpittömästi auttavat aloittelevaa, periaatteessa kilpailevaa yritystä. Emme keksineet. Pienpanimot eivät oikeasti tosin kilpaile keskenään, ainakaan Suomessa, vaan seisovat lähinnä yhtenä rintamana suuria vastaan - paremman oluen puolesta.

Rekolan Panimon Metsän Hengestä ja Amerikan Serkusta luvassa olutarviot myöhemmin tänään. Siitä tuleekin mielenkiintoista, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta kun pääsen panimon tuotteita maistamaan. Makuasioita, kuten Jari sanoisi.


1 kommentti:

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.