Lisää pienpanimo-olutta tulossa Alkoon

1 kommenttia
 
kuva: Alko
Hyvän alkuvuoden ja hiljaisen kesän jälkeen Alko alkaa heräilemään vuoteen 2012 pikkuhiljaa uudelleen. Tällä viikolla valikoimiin tulee nyt jo Alkon sivuiltakin löytyvä Teerenpeli Sauhusanttu, joka on 5% savuolut. Sauhusanttu yllätti ilman ennakkovaroitusta ja täysin puskista, mutta hyvä niin. Kotimainen pienpanimosavuolut sopii mainiosti pimeneviin iltoihin. Itse ajattelin yrittää jonkinlaista avotuligrillailua, sellaiseen meininkiin savuolut on aivan omiaan.

Teerenpelin kotisivut kertovat seuraavaa: 
Sauhusanttua on valmistettu vuodesta 2001 ja se on kerännyt vuosien varrella useita palkintoja. Helsinki Beer Festivaleilla kultaa pienpanimo sarjassa vuonna 2002. Tummien Oluiden Torilla 2005 Sauhusanttu valittiin vuoden hanaolueksi sarjassa pohjahiivaoluet yli 5%. Kultaa tuli taas vuonna 2010 Helsinki Beer Festivaleilla pienpanimosarjassa ja pronssia seuraavana vuonna sarjassa, pohjahiivaoluet alle 6%
Sauhusanttu on ollut Alkon valikoimissa aiemminkin, se poistui viimeksi lokakuussa 2010. Jotkut saattavat muistaakin Sauhusantun noilta ajoilta, silloin se oli 0,75-litraisessa pullossa. Tällä kertaa pakkauskoko on muutettu 0,33-litraiseksi pulloksi, joka irtoaa hintaan 3,67€. Tämä pullokoko sopii minulle ainakin varsin hyvin. Tervetuloa Alkoon Sauhusanttu!Stadin Panimo kertoi facebook-sivuillaan kahdesta Alkoon tulevasta oluesta. Toinen on aiemmin Alko Arkadiassa nähty, nyt jo sieltä loppuunmyyty Ultimator, joka on tyyliltään vaalea doppelbock. Vahvuus tulee olemaan 8% luokkaa. Toinen on täysin uusi olut - loisteliaan American Amber IPAn jalanjäljillä Alkon valikoimiin tulee American Barley Wine, joka on tällä hetkellä kuulemma kypsymässä ja jota ainakin itse odotan jo vesi kielellä. American Barley Winesta ei ole vielä mistään tuutista kuulunut sen tarkempia tietoja, mutta kaikki aikanaan. Näiden Stadin oluiden valikoimaantulosta ei myöskään ole vielä tarkempaa tietoa.

Tästä on hyvä jatkaa, ehkä jouluna sitten SavuKatajan comeback?

1 kommentti:

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.