Alkon pääsiäisoluet 2012

0 kommenttia
 

Pääsiäisoluet tulevat Alkon myymälöiden tilattaviksi maanantaina 12.3, joten hyllyistä niitä sopii etsiä sen viikon loppupuolella. Olutoppaan foorumilta löytyi jo pari päivää sitten lista mitä on tulossa, hinnoista ei ole vielä tietoa. 

Tässä Alkon pääsiäisoluet 2012: 

Gouden Carolus Easter Beer (Belgityylinen vahva ale, 10.5%, Ratebeer, Olutopas)

Belgialaisen Het Ankerin taatusti laadukas pääsiäisolut. Alkoon tulee 0,75-litrainen pullo.

Laitilan Kievari Mämmi 2012 (Wieniläistyylinen lager, 5,2%, Panimon kotisivut)

Tämä olut oli aiemmin 6,1% wieniläistyylinen lager, mutta panimon kotisivujen mukaan tämän vuoden resepti on 5,2%. Tyyliä ei mainita, mutta uskoisin pysyneen samana. Erikoisuutena tässä on se, että oluen valmistuksessa on käytetty Kymppi-mämmiä. En oikein pitänyt aiemmasta, mutta annan tällekin mahdollisuuden.

Nøgne Ø God Påske (Belgityylinen vahva ale?, Ratebeer, Olutopas)
Vuonojen ja kirkonpolttajien maan laatupanimon pääsiäisolut. Tästä löytyy Ratebeerista kolmekin eri versiota, mutta ylläoleva linkki vie siihen uusimpaan. Nähtäväksi jää onko tämän vuoden versio uusi resepti vai jokin vanhoista. Hyvää pitäisi kuitenkin olla ja luultavasti hintakin on kova. Oluen valmistus kun ei ole ihan sitä halvinta puuhaa Norjassakaan.

Svaneke Vårhare (Saison, 6,5%, Ratebeer)
Saison tältä Alkon maahantuomalta panimolta. Svaneken oluita on paljon nähty Alkossakin viimeisen vuoden aikana, mutta harvemmin ne mitään jättiherkkuja ovat olleet, paitsi heidän jouluoluensa Jule Spektakel, joka oli erinomainen.

Ørbæk Påskebryg (Dunkler Bock, 7,2%, Ratebeer, Olutopas)

Tummaa bockia tältä tanskalaiselta panimolta ja melko vahvaakin vielä. Heiltäkin oli jouluolutvalikoimassa yksi olut, Jingle Bells, joka oli varsin kelpo suoritus.

Siinä ne, viisi olutta, joiden joukossa kiitettävästi eri tyylejä. Panimokattaus ei ole ehkä se kaikkein mielenkiintoisin, mutta ainakin Gouden Carolus ja Nøgne Ø lienevät takuuvarmoja valintoja. Arviot näistäkin on tulossa, sitten kun oluet tulevat saataville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.