Olutarvio: De Molen Bloed, Zweet & Tranen

0 kommenttia
 
Bloed, Zweet & Tranen
 • Panimo: De Molen
 • Maa: Hollanti
 • Alkoholipitoisuus: 8,1% 
 • Saatavuus: Ulkomailta
 • Oluttyyli: Savuolut

Bloed, Zweet & Tranen, eli verta, hikeä ja kyyneleitä, oli viimeinen viidestä viime kuussa maistamastani De Molenin oluesta (aiemmat arviot löytyvät tästä linkistä tai olutarvio sivun kautta). Tässä savuoluessa on käytetty sekä englantilaisia, että saksalaisia savumaltaita. Saksalaiset savumaltaat tulevat tietysti Bambergista, jossa sijaitsee myös legendaarinen Heller-Trumin panimo, joka tunnetaan erinomaisista Schlenkerla savuoluistaan. De Molen tarinoi kotisivuillaan, että he onnistuivat tässä oluessa luomaan rauhan englantilaisten ja saksalaisten savumaltaiden välille, mutta se maksoi verta, hikeä ja kyyneleitä, siitä siis nimi. Savuoluet maistuvat yleensä meikäläiselle hyvin ja odotukset olivat tälläkin kertaa korkealla.


Tumman ruskeaa, lähes mustaa olutta, joka vaahtoaa niin runsaasti, että kaato pitää suorittaa monessa osassa ja tosi varovaisesti. Tuoksu on runsaan, mutta pehmeän savuinen, kuivahko, puinen, paahteinen, kahvinen ja ruohoisen humaloitu. Varsin runsaan hiilihappoinen olut maistuu suussa miellyttävän savuiselle ja hieman paahteiselle. Ruohoista ja yrttistä humalaa tuntuu lopussa ja yleisilme on kuivahko. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja melko runsaan hiilihappoinen. Melko tasapainoinen ja onnistunut savuolut De Molenilta, kyllä tätä mielellään juo. Jos jotain muutosta voisi toivoa, niin suutuntuma saisi olla matalahiilihappoisempi ja täten pehmeämpi.

Tammikuun aikana nautitut viisi eri De Molenin olutta vahvistivat edelleen sitä perstuntumaa joka minulla panimosta oli jo aiempien maistettujenkin perusteella, eli kysessä on todella laadukas ja osaava panimo, joka valmistaa monenlaisia oluita useissa tyyleissä. Ei todellakaan mikään yhden hitin ihme. Toivottavasti De Molenia nähtäisiin joskus Alkon valikoimissakin.

Yhteenveto: Tasapainoinen ja pehmeän savuinen savuolut. 
Nautintasuositukset: Ei kannata turhan paljoa viilennellä.
ARVOSANA: 8½

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.