Alkon oluiden hinnat pompsahtivat (taas)

0 kommenttia
 
Maahantuojilla, tavarantoimittajilla ja valmistajilla oli helmikuun alussa mahdollisuus muokata Alkolle toimittamiensa tuotteiden hintoja. Tällainen hintojen tarkistus on mahdollista tehdä kolme kertaa vuodessa, helmi-, kesä- ja lokakuun alussa. Edellinen hintojen muutos tapahtui vuodenvaihteessa, kun uusi korkeampi alkoholivero astui voimaan ja Alko pienensi katettaan. Vuodenvaihteessa ilmoitetut hinnat ehtivät siis olemaan vain kuukauden käytössä kunnes tänään taas julkaistiin uusi hinnasto. Olen tarkastellut tätä uutta hinnastoa oluiden osalta ja lopputulema on jälleen se mitä jo ounasteltiinkin, eli taas saa lompsaa raottaa enemmän, katteiden laskusta huolimatta.

Tammikuun ajan voimassa olleeseen hinnastoon verrattuna kymmenellä oluella laski hinta, kolmellakymmenellä pysyi samana ja 138:lla oluella hinta nousi. Kun otetaan vertailu viime vuotisiin hintoihin, niin tänä vuonna hinta on noussut 163:lla oluella. Alkon valikoimassa on uuden hinnaston mukaan (ilman Alkon 80v-juhlaoluita, joita on 10 kpl)  202 olutta, eli suurin osa oluista on nyt kalliimpia kuin vuonna 2011. Tsekkaa hinnastot vertailuineen Olutoppaan foorumilta (kiitokset nimimerkeille sayravai ja pfr!)

Näillä mennään, taas kesäkuuhun asti. Alkon juhlaoluista sen verran, että ne ovat tulossa myyntiin 6.2. klo. 9.00 kun Alkot aukeavat. Varauksia tai tilauksia ei oteta vastaan. Oluiden saatavuuksia voi tiirailla Alkon sivuilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.