Olutarvio: Brooklyn Lager

0 kommenttia
 
Brooklyn Lager
 • Panimo: Brooklyn Brewery
 • Maa: Yhdysvallat
 • Alkoholipitoisuus: 5,2% 
 • Saatavuus: Olutravintolat, Silja-Line, Ulkomailta (Ostopaikka Silja Galaxy, 1,25€ / 0,355l plo)
 • Oluttyyli: Wieniläistyylinen lager

Jenkkien tunnetuimpiin ja suurimpiin craft-breweryihin lukeutuvan Brooklynin ensimmäinen, tunnetuin ja myydyin olut on Brooklyn Lager. Ostin tätä laatikollisen Tallink-Siljan Galaxy laivalta maanantaina hintaan 29,90€, jolloin yksikköhinnaksi muodostui noin 1,25€. Eli yksi pullo tätä tuli verovapaasti halvemmaksi kuin esim. Karhu III Alkosta (1,48€). Brooklyn Brewery on hakenut reseptiinsä vaikutteita wieniläistyylisistä lagereista, jotka olivat New Yorkin alueella suosittuja ennen jenkkien kieltolakia (1919-1933). Humalina on käytetty lajikkeita Hallertauer Mittelfrueh, Vanguard ja Cascade, joista Hallerthauerin kukkaisuus tulee hienosti esiin tuoksussa ja Cascaden sitrushedelmäinen vivahde loistaa tärkeänä tekijänä maussa. Lue arvio alta. 


Brooklyn Lager on kaunis olut. Vaalean kuparisen oluen päälle muodostuu melko kestävä ja kookas vaahtokukka, joka jättää tiheää pitsikuviota lasin reunoille laskiessaan. Raikas, aromaattinen ja houkutteleva tuoksu on karamellimaltainen, kukkaisen sekä sitruksisen humaloitu ja persikkainen. Miellyttävän pehmeä maku on hyvin tasapainoinen. Siinä on makeahkoa karamellimaltaisuutta ja runsaan sitrus- ja eksoottishedelmäinen aromihumalointi. Katkeruus on maltillista, mutta kuitenkin mukavasti suun perukoita kutittelevaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja pehmeän hiilihappoinen. Juotavuudeltaan erittäin hyvä ja kaikinpuolin tasapainoinen suoritus Brooklyniltä. 

Tällaiset humalan aromit pitäisi saada kotimaiseenkin suuren panimon lageriin, mutta jäänee haaveeksi. Humala maksaa ja tuotteet näkyvät myyvän ilmankin.

Yhteenveto: Raikas, tasapainoinen ja virheetön lager.  
Nautintasuositukset: Viilennettynä lasista 

ARVOSANA: 8½

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.