Olutta Silja Lineltä osa 3: Silja Galaxy (taas!)

0 kommenttia
 
Jo perinteiseksi muodostunut hiihtoloman Silja Galaxy muumiristeily on taas koettu, olihan kyseessä jo toinen kerta peräkkäin, sillä aika tasan vuosi sitten käytiin samalla laivalla. Silloin mukaan tarttui mm. Franziskanerin vehnistä. Lue viimevuotinen juttu tästä.

Tällä kertaa Joe's Place pubin antimista mukaan tarttui ainoastaan yksi laatikko, 24 plo Brooklyn Lageria, jotka ovat laatikon sisällä neljässä 6-packissa. Franziskanerin hefe ja Chimay Blue olivat muut vaihtoehdot jotka olisin ostanut, mutta niitä ei laivasta kokonaisia laatikollisia löytynyt, joten ne jäivät saamatta. Siljalle, ainakaan Galaxylle, ei siis pelkästään oluiden hakemisen takia kannata lähteä, sillä saatavuus saattaa olla vähän niin ja näin. Itseäni tämä ei tällä kertaa juuri haitannut, kyseessähän oli perhematka ja näin selvisin vähemmällä roudaamisellakin.

Saalis

Baarimikko huomasi kiinnostukseni eri oluita kohtaan ja kysyi olenko maistanut Carnegie Special 175th Anniversary Porteria, jonka hän samalla veti tiskin alta kylmäkaapista esiin. Olutta oli kuulemma jäänyt yli laivalla joskus aiemmin pidetyistä olut-tastingeista. Kyseessä on Ruotsin Carlsbergin ja Brooklyn panimon panimomestari Garrett Oliverin yhteispano, jota on kypsytelty kolme kuukautta bourbon-tynnyreissä. En ole kyseistä olutta maistanut, enkä halunnut sitä alkaa laivan pubissa yksinäni juomaankaan. Näin hitaasti nautittavat oluet nautin mieluiten muutenkin rauhassa kotosalla ja sainkin ostaa pullon mukaani ravintolahinnalla, eli kahdeksalla eurolla. Muutamia pulloja sinne kuulemma vielä jäi. Arvio tästä oluesta on tulossa blogiin myöhemmin. 

Kokonaisten laatikoiden hinnat olivat samoissa ja valikoimakin lähes sama kuin viime kesänä Silja Europalla. Eli havittelemani Chimay 39,90€ / laatikko ja Franziskanerit (hefe, dunkel, crystal) 29,90€ / laatikko. Brooklyn Lager oli myös tuon 29,90€ / laatikko, eli karvan yli euron per pullo. Ei ollenkaan paha hinta hyvästä kulutusoluesta. Tax-Freen valikoima on edelleen yhtä kehno kuin aiemmin, keskittyen lähes ainoastaan vaaleisiin bulkkilagereihin, ainut poikkeus vaaleiden lagereiden seassa oli Olvin Tumma Sandels. Ostin Tax-Freestäkin muutaman tölkin olutta, Beck'siä, jota muiden oluiden tavoin myytiin irtotölkkeinä kylmälaarissa hintaan 2€ / kpl, vaikkei laivalla Tax-Freestä ostettuja juomia saa juodakaan... Maistuihan se Beck's ihan hyvältä, kun illalla vaimon kanssa lätkittiin vielä hetki korttia sen jälkeen kun lapset oli saatu nukkumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.